Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγή στάσης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;


Σύμφωνος με τις θέσεις της Ιεραρχίας που εκφράζονται σε φυλλάδιο για την οικονομική κρίση με τίτλο «Προς τον Λαό» που διανέμεται στις εκκλησίες φέρεται να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη, «ο Αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία».

Στο τετρασέλιδο κείμενο γίνεται λόγος για χώρα που «φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας.... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια».

Ο συντάκτης του κειμένου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε τις εισηγήσεις για την οικονομική κρίση που ενέκρινε η Ιεραρχία του περασμένου Οκτωβρίου, εξαπολύει βέλη κατά της πολιτικής ηγεσίας, που «δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση