Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Νέος γύρος ταλαιπωρίας από τη Δευτέρα



Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει και την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συντάξει το συντονιστικό όργανο, την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι οι ακόλουθες:

- Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου: τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
- Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου: όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12
το μεσημέρι.
- Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου: θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.
- Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου: τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
- Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου: οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων, για να επικυρώσουν και τυπικά το πρόγραμμα.
Την Παρασκευή, σημειωτέον, θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς και τα τρόλεϊ.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια θα ακυρωθούν.

Ωστόσο, κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.
Χάος την Πέμπτη
Χάος επικρατούσε την Πέμπτη στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών όσο και στις ρυθμίσεις (μετατάξεις, συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών) που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο εγκρίθηκε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση