Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Πατέρας

Οι πληροφορίες αποδείχτηκαν βάσιμες: Ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το απόγευμα της Δευτέρας...
Την Πέμπτη, στην  επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.


Ο παραιτηθείς πρόεδρος πρότεινε για διάδοχό του τον Αδαμάντιο Πολέμη, ενώ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε να αναλάβει. Ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί καθώς δεν είναι πλέον υπαρκτές οι προϋποθέσεις που ήθελε ο ίδιος, με την ενότητα ανάμεσα στον κόσμο και τη διοίκηση αλλά και μεταξύ των μετόχων, μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε ότι χρήματα υπάρχουν στα ταμεία -περίπου 20 εκατ. ευρώ- για μεταγραφές και εξέφρασε την ελπίδα του ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί άμεσα την Πέμπτη και να προχωρήσει το σχεδιασμό.

«Είχαμε μια έκτακτη σύγκλυση του συμβουλίου σήμερα. Οπως εξήγησα στο συμβούλιο μετά από τα γεγονότα που είχαμε στο ΟΑΚΑ προχθές και την παραίτηση του κ. Βγενόπουλου σήμερα, δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι που ήταν για μένα σημαντικοί για να είμαι πρόεδρος», τόνισε αρχικά μετά το τέλος του Δ.Σ. ο Νικόλας Πατέρας.

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή, είχαμε μια άψογη σχέση με τους φιλάθλους, υπήρξε μεγάλη στήριξη στη διετία αυτή των φιλάθλων προς τη διοίκηση και μένα και αυτό ήταν το κεντρικό συστατικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλος οπότε και στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει θέμα ενότητας. Ζήτησα από το Δ.Σ. να υπάρξει νέα σύγκλυση την Πέμπτη το πρωί για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε νέο πρόεδρο».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για τη στάση που κράτησαν οι άλλοι μέτοχοι: «Οι υπόλοιποι μέτοχοι μου ζήτησαν να παραμείνω. Είναι η 2η φορά που επανέρχομαι. Πιστεύω ότι έχω προσφέρει πολλά πράγματα στη διετία, αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ενότητα φιλάθλων και διοίκησης, αλλά και μετόχων ότι υπάρχει λόγος να παραμείνω».

Για τα επεισόδια που έγιναν το τελευταίο διάστημα: «Δεν το ξεχωρίζω αλλά είναι φανερό ότι το τελευταίο δίμηνο τα διάφορα επεισόδια που έγιναν έξω από τα γήπεδα και όσα έγιναν προχθές στο ΟΑΚΑ δε με βρίσκουν σύμφωνο. Το είπα και στην ανακοίνωση, δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος ή άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις και γι’   αυτό αποφάσισα να φύγω».

Για την κατάσταση που υπάρχει πλέον στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές ξοφλημένους, ένα νέο προπονητή με τεράστια εμπειρία. Εχει στο ταμείο αρκετά εκατ. ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και εκτός από τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Βγενόπουλο και εμένα, έχει και αρκετούς επιχειρηματίες που αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν».

Για το αν πλέον χαλάει η συμφωνία που είχε γίνει για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη σε Βγενόπουλο-Πατέρα: «Η συμφωνία του Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον κ. Βγενόπουλο και στον κ. Βαρδινογιάννη αφορούσε τους δυο τους. Εγώ είχα υποσχεθεί να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην αύξηση, ανέλαβα πρόεδρος, αλλά όπως είναι η κατάσταση δε συντρέχουν οι λόγοι για να παραμείνω».

Για το ποια είναι πλέον η μετοχική σύνθεση και αν ο κ. Βαρδινογιάννης παραμένει μεγαλομέτοχος: «Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει το ποσοστό του, ο κ. Βγενόπουλος το δικό του και ο καθένας μας έχει το ποσοστό του. Παιδιά, δεν είναι θέμα ποσοστών αλλά διάθεσης τι θέλει να προσφέρει ο καθένας μας. Ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες υποχρεώσεις. Στο ταμείο, στις 31 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται κοντά στα 20 εκατ. ευρώ και πλέον είναι θέμα το τι θα αποφασίσει ο νέος πρόεδρος».

Για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο: «Δεν είναι θέμα αδιεξόδου αλλά προσωπικής απόφασης. Δεν ξέρω αν επηρέασε και τον κ. Βγενόπουλο. Μπορώ πω ξεκάθαρα όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως θέλω εγώ, δεν μπορώ να παραμείνω».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

«Ο προεδρικός θώκος δεν είναι τραπέζι για να κάθεται όποιος θέλει. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία και στη θέση του προέδρου πρέπει να καθίσει ο ικανότερος, ο καλύτερος και ο πιο παναθηναϊκός». Δεν έκρυψε τα λόγια του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αποχωρώντας από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και τίποτε άλλο. Περιμένω αυτή την στιγμή να είμαστε όλοι μια γροθιά, η διαφορά που έχει η ομάδα από τον Ολυμπιακό δεν λέει τίποτα, μπορεί το κλίμα να αντιστραφεί γιατί έχουμε καλό έμψυχο υλικό», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είχα πει ότι το πολυμετοχικό μοντέλο δεν ήταν καλό. Καλύτερα να είναι ένας και να παίρνει τις αποφάσεις παρά ο καθένας το... σχοινί του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τόσα χρόνια ιστορία και είναι υπεράνω προσώπων και πραγμάτων, έχει 100 χρόνια ιστορία και κανείς δεν μπορεί να την παγιδεύσει».

Οσον αφορά τον προεδρικό θώκο, υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ λογικό να βάζουμε στο τραπέζι ποιος θα γίνει πρόεδρος, πρέπει να βρούμε τον άνθρωπο εκείνον που θα έχει τις δυνατότητες να πάει το καράβι πιο μακριά. Εγώ βάζω το χέρι μου στην καρδιά και μιλάω ως παναθηναϊκός.

 Ούτε κι εγώ, ούτε και ο αδελφός μου μπορούμε γιατί έχουμε μια επιχείρηση που πρέπει να προσέξουμε σε καιρούς κρίσης γι αυτό και δεν μπορούμε να αφιερώσουμε αλλού τον χρόνο μας. Πρέπει όμως να βρεθεί οπωσδήποτε λύση. Ο ένας φεύγει, ο άλλος παραιτείται, γιατί; Δεν πρέπει να αφήνει ακυβέρνητο ένα καράβι με ιστορία, από το μαγαζί σου φεύγεις, από τον Παναθηναϊκό όχι...»!

Ο  Βγενόπουλος
Xριστούγεννα έρχονται, λοιπόν, όπως φαίνεται όμως.... μεγάλη εβδομάδα ξημέρωσε για τον Παναθηναϊκό! Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν με μια κοφτή. λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν από τις 10, ο Ανδρέας Βγενόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται πλέον να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός…
O mr MIG αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι δεν σκοπεύει να δώσει καμία εξήγηση για την απόφασή του, ωστόσο αφήνει αιχμές για τη «λάσπη» που δέχεται… εξ οικείων το τελευταία δίμηνο, χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα.  Αυτό πάντως που ακούγεται τελευταία είναι ότι έχουν διαρρηχθεί πλέον οι δεσμοί που είχε με τον Νικόλα Πατέρα, ειδικά μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω "πληρώσει" με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από "Παναθηναϊκούς" διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για "ενότητα" και "συσπείρωση" που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».

Αβεβαιότητα...
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν έντονα προβληματισμένος από τη σχέση του με τον Νικόλα Πατέρα από την ημέρα που ο πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε ξανά. Θεωρεί δηλαδή ότι ο Νικόλας Πατέρας ήταν εντελώς διαφορετικός στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα καθήκοντα του.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θεωρεί ότι δέχτηκε πόλεμο. Στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχε με 1,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έβαλε το ποσό που του αναλογούσε (4,5 εκατ. ευρώ) ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος ζήτησε πίσω περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν έβαλαν όσα τους αναλογούσαν.  Όλα αυτά τον έκαναν να πιστεύει ότι δεν υπήρξε κοινή πλεύση όπως είχε συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο.
Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περιπέτειες, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει ακόμη το 53% των μετοχών και είναι δεδομένη η πρόθεσή της να διατηρήσει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό. Όμως, μετά τη "βόμβα" Βγενόπουλου, διάδοχη κατάσταση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με δεδομένη μάλιστα την άρνηση όλων των εμπλεκομένων στο πολυμετοχικό σχήμα να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου.
Αυτό, λοιπόν, που αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Τζίγγερ προσωπικά, ο οποίος π[ρος το παρόν τηρεί σιγήν ασυρμάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση