Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Οργάνωση Ιταλών αναρχικών πίσω από τα δέματα-βόμβες

Ιταλική οργάνωση αναρχικών, η οποία υπογράφει ως «Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας», ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με τα δέματα - βόμβες, που σκόρπισαν τον πανικό στη Ρώμη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση βρέθηκε σε μικρό κουτί κοντά στο σημείο της έκρηξης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας», αναφέρεται στο σύντομο μήνυμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.



Τα δέματα που εστάλησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής, προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων, ο ένας από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στις δύο εκρήξεις πακέτων είπε ότι «οι ενδείξεις είναι ανάλογες με εκείνες των συμβάντων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα το Νοέμβριο και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τη σωστή οδό».

Λίγη ώρα αργότερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο, διέψευσε τα περί σχέσης της χώρας μας με τις εκρήξεις λέγοντας ότι ««τα δυο εκρηκτικά πακέτα είναι πολύ πιθανόν να εστάλησαν από το εσωτερικό της χώρας, από την Ιταλία. Η συγκεκριμένη τεχνική των εκρηκτικών πακέτων και φακέλων σχετίζεται άμεσα με τον αναρχικό χώρο».

Αλλά και στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα παγιδευμένα δέματα που εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στην Ιταλία εστάλησαν από την Ελλάδα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η έκρηξη στην ελβετική πρεσβεία συνδέεται με την υπόθεση του 58χρονου Ελβετού αναρχικού, Μάρκο Κάμενις, ο οποίος θεωρείται εμβληματική φιγούρα του αναρχικού-οικολογικού κινήματος.

Η πρώτη ισχυρή έκρηξη στην Ελβετική Πρεσβεία, είχε ως αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό ενός 53χρονου υπαλλήλου της πρεσβείας.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να χρειαστεί να ακρωτηριαστεί το αριστερό του χέρι.

Στην πρεσβεία έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις καραμπινιέρι. H έκρηξη σημειώθηκε δυο μόλις μέρες μετά την εύρεση εκρηκτικού μηχανισμού στον υπόγειο της Ρώμης.

Λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε έκρηξη και στην πρεσβεία της Χιλής, στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στη Βία Βένετο, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ακόμη ανθρώπου.

Πάντως, η ουκρανική πρεσβεία στην ιταλική πρωτεύουσα ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν επικίνδυνα στοιχεία στο ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην πρεσβεία της Ουκρανίας, ενώ λίγο νωρίτερα σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA είχε μεταδώσει ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση