Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτη σύνοδος για την κρίση στην κορεατική χερσόνησο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άρχισε σήμερα έκτακτη σύνοδο με την ελπίδα να αποτρέψει να τεθεί εκτός ελέγχου η κλιμάκωση της κρίσης στην Κορεατική χερσόνησο.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, που οργάνωσε συνέντευξη τύπου το Σάββατο για τη σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι ελπίζει πως τα 15 μέλη του Συμβουλίου θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια ομόφωνη δήλωση που θα στείλει ένα «μήνυμα για αυτοσυγκράτηση» τόσο στην Σεούλ όσο και την Πιονγιάνκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή η οποία δήλωσε ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας είχε θέσει σε κατάσταση συναγερμού μονάδες πυροβολικού που εδρεύουν κατά μήκος της δυτικής ακτής της, πριν από μια προγραμματισμένη άσκηση με πραγματικά πυρά της Νότιας Κορέας.

Τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια Κορέα έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα για να υπερασπίσουν αυτό που λένε ότι είναι η επικράτεια τους, στα ανοικτά της δυτικής ακτής. Πρόσφατες Δυτικές προσπάθειες για να γίνει από το Συμβούλιο Ασφαλείας σοβαρή επίπληξη στην Πιονγιάνγκ, για το θανατηφόρο επεισόδιο από πυρά πυροβολικού τον περασμένο μήνα, καθώς και για το πυρηνικό της πρόγραμμα, έχουν μπλοκαριστεί από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση