Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αντεπίθεση του "τσάρου" με αιχμή τον προϋπολογισμό

Απαντήσεις εντός ΠΑΣΟΚ έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Τετ-α-τετ Παπανδρέου και Σαμαρά αλλά και σκληρή σύγκρουση για το Μνημόνιο.


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου με μία ομιλία που κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και είχε περισσότερο προσωπικό και λιγότερο οικονομικό χαρακτήρα έστειλε πολλαπλά μηνύματα, κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τους βουλευτές που λίγες ημέρες νωρίτερα γκρίνιαξαν στην επιτροπή για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών στόχευσε κυρίως τους συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο την αντιπολίτευση. Ενώ αίσθηση προκάλεσε η ολόθερμη στήριξή του στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη. Τα μηνύματα του κ. Παπακωνσταντίνου:

- Για το ιδεολογικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ και την αναντιστοιχία με τα μέτρα που λαμβάνει: "Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Πόσο σοσιαλιστική είναι ακριβώς η χρεοκοπία; Και ποιους πλήττει αυτή; Πλήττει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό; Ή πλήττει τους πιο ευάλωτους στην ελληνική κοινωνία; Πόσο σοσιαλιστές θα μας έκανε και πόσο θα προστατεύαμε τους εργαζόμενους αν δεν κάναμε τίποτα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στη ζωή στη διάρκεια μίας κρίσης; Πόσο σοσιαλιστικό και αλληλέγγυο μεταξύ των γενεών θα ήταν να αφήναμε το συνταξιοδοτικό να καταρρεύσει και να πούμε στο σημερινό 50άρη ότι δεν υπάρχει σύνταξη για σένα;"

- Για τα μέτρα της κυβέρνησης:  «Έχουμε να αποδείξουμε ότι οι θυσίες τις οποίες κάνουν οι πολίτες δε θα πάνε χαμένες. Και προσπαθούμε αυτό να το αποδείξουμε με την καθημερινή μας πρακτική. Αλλά αντίθετα με αυτά που πολλοί σπεύδουν να πουν, δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. Η ψυχή μας είναι στην κοινωνία. Γιατί από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία και μόνο λογοδοτούμε».

- Για την κυβέρνηση Σημίτη: "Είχαμε πετύχει θαύματα όταν η χώρα μπήκε στην ευρωζώνη"

- Για την αντιπολίτευση: "Η ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το παρελθόν της. Και να μην χαϊδεύει αυτιά λέγοντας στον κόσμο ότι γίνεται δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς κόστος. Και η Αριστερά να μας εξηγήσει ποια είναι η πρότασή της για αναδιάρθρωση του χρέους. Επί της ουσίας λέει τα ίδια με τους κερδοσκόπους"

- Προανήγγειλε δύσκολες αποφάσεις: "Να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μίας εποχής και στην αρχή μίας καινούργιας. Πράγματα που ξέραμε δε μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Θα πρέπει να ξεβολέψουμε και να ξεβολευτούμε."

- Με διάθεση αυτοκριτικής: "Να δεχθώ εκατό φορές ότι έγιναν λάθη και αστοχίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση