Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προστασία του κέντρου της Αθήνας

«Να διαλυθούν τα σκοτάδια του παρακράτους στο κέντρο της Αθήνας», ζητούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι της Τέχνης, με σχετικό ενυπόγραφο κείμενο, που παρουσίασαν το μεσημέρι στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη, «σε ένα κάλεσμα από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες», όπως είπαν. 


Η συνέντευξη Τύπου έγινε με πρωτοβουλία των σκηνοθετών Γιώργου Κόρρα, Χρήστου Βούπουρα και Κωνσταντίνου Γιάνναρη, με σκοπό την αφύπνιση περισσότερων ανθρώπων του πνεύματος, έτσι ώστε «οι ευρύτερες περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αττικής να μην αποτελούν πλέον τη Σπιναλόγκα της Αθήνας». 

«Πιστεύουμε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στις περιοχές αυτές είναι ανυπεράσπιστοι και υπό διωγμό, αλλά περισσότερο ανυπεράσπιστη και υπό διωγμό είναι η δημοκρατία. Ας τοποθετηθούμε όλοι, πριν θρηνήσουμε θύματα. Οι περιστάσεις απαιτούν ταχύτητα δράσης. Η συλλογή αυτών των υπογραφών ας είναι ένα ξεκίνημα», σημειώνεται στο κείμενο που υπογράφουν οι καλλιτέχνες. 

Η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου ανέφερε πως «κι άλλοι άνθρωποι του πνεύματος πρέπει να δουν ότι η ιστορία κυλάει δίπλα μας» και προέτρεψε όλους «να μην κάνουμε τους τουρίστες στη χώρα μας, όταν συμβαίνουν έκτροπα». Πρόσθεσε δε, πως θα πρέπει «να γίνει μία ανακατάληψη της πλατείας Αττικής από καλλιτέχνες, καθώς υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φωνή, στους οποίους πρέπει να δανείσουν την δική τους, για να τους δώσουν ένα πεδίο έκφρασης». 

Στη συνέντευξη, βρέθηκαν ακόμη οι ηθοποιοί Μπέτυ Αρβανίτη, Μαρία Κανελλοπούλου, Νένα Μεντή, Μαρία Καλλιμάνη και ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,κ. Αλέκος Αλαβάνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση