Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Galapagos», ο επόμενος ανταγωνιστής του iPad

Στην σκληρή μάχη των e-readers ρίχνεται ο ιαπωνικός κολοσσός “Sharp Corporation” καθώς μετά την επιτυχή πορεία του Galapagos στην Ιαπωνία και την ανακοίνωση της εταιρίας πως η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ακολουθεί,
φαίνεται πως τα στελέχη της “Sharp Corporation” βολιδοσκοπούν την αγορά της Ευρώπης και της Κίνας. H “Sharp Corporation” προσπαθεί να αποσπάσει μεγάλο μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς από τους κυρίαρχους στα e-readers, το iPad  της “Apple” και το Kindle της “Amazon”.

Μπροστά σε αυτές τις επιθετικές κινήσεις της “Sharp” άλλοι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί η Sony και η Samsung ανακοίνωσαν πως θα μπουν δυναμικά στην συγκεκριμένη αγορά, λανσάροντας τα δικά τους e-readers, με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί εκτός από το να διαβάζει εφημερίδες, περιοδικά και e- books, να αναπαράγει αρχεία εικόνας και ήχου.

Το «Galapagos» της “Sharp” πωλείται στην Ιαπωνία στην τιμή των 490 ευρώ, σε αντίθεση με το iPad που κοστίζει 400 περίπου ευρώ, ενώ αρκετοί αναλυτές όπως ο Atul Goyal του κέντρου Εμπορίου Ασίας – Ειρηνικού, εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι για την αποδοχή του «Galapagos» από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση