Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΡΑ:Κλειστά φαρμακεία για 5 ημέρες


Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας αντίοδρασης του κλάδου στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Στο νομό Αχαΐας και την Πάτρα, τα φαρμακεία θα είναι κλειστά για 5 μέρες, δηλαδή από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ενώ κατά τις ημέρες της απεργίας δεν θα δίνονται φάρμακα σε ασφαλισμένους
τεσσάρων ταμείων,παρά μόνο επι πληρωμή μετρητοίς, σε ένδειξη συμπαράστασης σε συναδέλφους τους στον Πειραιά, μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ανοίξει τα φαρμακεία νοσοκομείων του Πειραιά. Πρόκειται για τα ταμεία ΟΠΑΔ,ΔΕΗ ,ΤΣΑΥ και ΤΑΣ.
Στο νομό ανοικτά θα είναι κάθε φορά, ένα φαρμακείο στην Πάτρα, ένα στην Κ. Αχαΐα, ένα στα Καλάβρυτα και ένα στο Νέο Ερινεό και μάλλον θα δούμε ξανά το σκηνικό με ουρές έξω από το μοναδικό κάθε φορά ανοικτό φαρμακείο, κυρίως στην Πάτρα.
Στο πλαίσιο αποφυγής νέας ταλαιπωρίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαλινει την ανάγκη στα φαρμακεία να προσέρχονται μόνο όσοι έχουν ιατρική συνταγή ή χρειάζονται ένα απαραίτητο σκευάσμα που μπορούν να βρουν μόνο στα ράφια των φαρμακείων, αποφεύγοντας αγορές προϊόντων που δεν είναι άμεσης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση