Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Σημίτη


Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για «μαγείρεμα» του δημοσίου χρέους από την κυβέρνηση Σημίτη σε συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs την περίοδο της εισόδου της χώρας μας στην ΟΝΕ.
Η δικογραφία σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2010 και αφορά τα αδικήματα της εξαπάτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της θέσης σε κίνδυνο της Ευρωζώνης.

Τις καταγγελίες έκανε ο αυστριακός οικονομολόγος Φαγιάντ Μουλά Καλί σύμφωνα με τις οποίες μέσω της επενδυτικής τράπεζας εμφανίστηκε κατά τη μετατροπή του δημοσίου χρέους σε ευρώ αισθητά μειωμένο ώστε να πιάνουμε τους στόχους που έθετε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έρευνα ξεκίνησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου όμως διεκόπη καθώς προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τότε υπουργών.
Έτσι η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο και από κει ο αντιεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης την απέστειλε στην Βουλή που είναι αρμόδια να αποφασίσει αν θα κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση