Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού


H επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση της γιγαντιαίας πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη και η πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και επεσήμανε ότι τόσο το δημόσιο, όσο και οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον.
Η υπερκομματική επιτροπή που είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα έδωσε την έκθεση στη δημοσιότητα
συστήνοντας να διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια και εκπαίδευση για ομοσπονδιακούς ελεγκτές. Επίσης η επιτροπή προτείνει την δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού που θα ορίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας και θα βαθμολογεί την συμμόρφωση των εταιρειών.
Ο συμπρόεδρος της επιτροπής, πρώην γερουσιαστής Μπόμπ Γκράμ, δήλωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης τους τελευταίους 6 μήνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταστροφή ήταν «προβλέψιμη και αποτρέψιμη» και επέρριψε ευθύνες στις αποτυχίες του συστήματος ελέγχου που ίσχυε μεταξύ των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου και των κρατικών ελεγκτών. Ο κ. Γκράμ επεσήμανε ότι η BP και οι εταίροι της αγνόησαν προειδοποιητικές ενδείξεις που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την καταστροφή. Οι λεπτομέρειες των λαθών των εταιρειών θα δοθούν στη δημοσιότητα σε ξεχωριστή έκθεση.
Από την πλευρά της η BP δήλωσε ότι υποστηρίζει «τις προσπάθειες της επιτροπής να ενισχύσει τις προδιαγραφές ασφαλείας στον τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση