Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θέμα ωρών η μεταστέγαση

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, πριν από λίγο επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέχει ως ανθρωπιστική βοήθεια, όπως φέρεται να δήλωσε, νεόδμητο κτίριο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, προκειμένου να μεταφερθούν οι μετανάστες που παραμένουν μέσα στη Νομική για πέμπτη μέρα. 


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορία του real.gr, το κλίμα μεταξύ των μεταναστών στη Νομική είναι θετικό. Ήδη αποφάσισαν να μεταφέρουν τη συνέλευση που είχαν προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους, νωρίτερα στη μία και, όπως εκτιμάται, δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να ξεκινήσει η μεταφορά τους.

Ταυτόχρονα, όμως, οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ομαδική απεργία πείνας, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί στα Πατήσια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο για τη επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι τέσσερις Μ.Κ.Ο., οι «Γιατροί του Κόσμου», ο Ερυθρός Σταυρός, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και η «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου φέρονται αγανακτισμένοι με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος δεν δέχθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα της μεταστέγασης των μεταναστών.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρύτανη επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών, αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ευθύνες από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση