Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ζητεί ειρηνική εκκένωση εντός της ημέρας

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και έκανε λόγο για κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο κ. Πελεγρίνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου

να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που έχει ανακύψει, το οποίο χαρακτήρισε μεταναστευτικό.

«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί κατάχρηση ασύλου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγνωρίζει το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόβλημα των ανθρώπων που κατέφυγαν στη Νομική, αλλά αναγνωρίζει ότι αποτελεί πρωτίστως ζήτημα μεταναστευτικό θέμα που οφείλει να λύσει η πολιτεία. Καλούμε αμέσως τώρα τον υπουργό Εσωτερικών, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Αθηναίων να προσέλθουν σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο να δώσουν λύση σε ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρέμβασή του και καλούμε τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να εγγυηθούν σήμερα την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο όπου μπορεί να γίνει αντικείμενο χειρισμών το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η λύση δεν μπορεί να δοθεί με την ιδιοτελή πολιτική εκμετάλλευση του πανεπιστημίου και του ασύλου, δίνουμε τέλος στην εύκολη μεταβίβαση ευθυνών στο Πανεπιστήμιο και στη μετατροπή του ασύλου σε πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης. Με τη συνεργασία που επιζητούμε από το υπουργείο Εσωτερικών και τους συναρμόδιους φορείς και με την έκκλησή μας στον Πρωθυπουργό αποσκοπούμε στην εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας.

Καταγγέλλουμε επίσης όσους επένδυσαν πολιτικά επικίνδυνα στην εκμετάλλευση του θεσμού του Πανεπιστημίου. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία είναι μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση