Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Καθίζηση ένα μήνα μετά τα ... διόδια!

Για άλλη μια φορά ο 'καινούργιος' δρόμος Κορίνθου-Τριπόλης που έχει γεμίσει διόδια κατέρρευσε. Τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων το έκαναν και αυτό το θέμα γαργάρα!...

Η καθίζηση σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, μεταξύ Μεγαλόπολης

και Παραδείσιων, έναν περίπου μήνα μετά την παράδοσή του στην κυκλοφορία!

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που διαψεύδει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα έργα που γίνονται με τις περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης» τύπου ΣΔΙΤ, είναι περισσότερο ποιοτικά και χωρίς κακοτεχνίες.
Σημειώνουμε ότι το τμήμα του έργου «Λεύκτρο - Παραδείσια» μήκους 5 χλμ. είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 7 Δεκέμβρη και μαζί με το Τρίπολη - Αθήναιο που είχε δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία, είχαν δώσει το δικαίωμα στον όμιλο «Μορέας», με βάση τη «σύμβαση παραχώρησης», να θέσει σε λειτουργία το νέο σταθμό διοδίων στην Ασέα.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς, σύμφωνα με τον ιδιωτικό όμιλο, έχουν ολοκληρωθεί. Πάντως, η κυκλοφορία μέχρι και χτες αργά το απόγευμα από Καλαμάτα προς Τρίπολη γινόταν μόνο από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Οπως υποστηρίζει ο ιδιωτικός όμιλος, η καθίζηση οφειλόταν σε διαρροή αγωγού που υπάρχει κάτω από το οδόστρωμα, ενώ και τα εδάφη στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σαθρά γι' αυτό και έγιναν ειδικές εργασίες για τη σταθεροποίησή τους.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιο προβληματικά σημεία της εθνικής οδού, αφού λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω είχαν γίνει οι μεγάλες κατολισθήσεις του δρόμου το 2001. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσον οι μεγαλοεργολάβοι είχαν λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην προκληθεί η νέα καθίζηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση