Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η Γιαννάκου συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου


Την συμφωνία της με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για τηνκατάργηση του ασύλου, εξέφρασε η επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών και πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος τόνισε ότι ορθά ο κ. Σαμαράς, λέει ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο, αφού παραβιάζεται συνεχώς και επέρριψε ευθύνη στους πρυτάνεις, γιατί δεν έχουν ορίσει, όπως προβλέπει ο νόμος, ποιοι χώροι καλύπτονται από το άσυλο.
"Ο νόμος λέει ότι άσυλο είναι μόνο οι χώροι εκπαίδευσης και τα εργαστήρια, τίποτα άλλο.Δεν είναι δυνατόν τα πεζοδρόμια και άλλα να θεωρούνται άσυλο.
Δεν είναι δυνατόν να εισβάλουν στο κεντρικό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πανεπιστήμιου, άτομα γνωστά του αντιεξουσιαστικού χώρου και με κατηγορίες για τρομοκρατία, να κλέβουν τους υπολογιστές, να τους πηγαίνουν σε γνωστό μέρος, όπου εμπορεύονται υπολογιστές κλεμμένους από τα Πανεπιστήμια, και η αστυνομία να μην παρεμβαίνει", υποστήριξε η ευρωβουλευτές της ΝΔ και κατέληξε:
"Θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο θεωρητικά, να ξεκαθαρίσει στους Πρυτάνεις ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους νόμους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση