Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Την υπογραφή Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξήγγειλε σήμερα από την Πάτρα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας. 


Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε την εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε λεπτό, ούτε ευρώ», διότι όπως πρόσθεσε, «οι μέχρι σήμερα πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη δεν οδήγησαν στην σύγκλιση».

Ακόμη σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε στροφή στην παραγωγή και στην προστιθέμενη αξία των επενδύσεων μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δοθεί βάρος σε ιδιωτικές επενδύσεις με ανταγωνιστικότητα και βασισμένες στην υγιή επιχειρηματικότητα».

Απευθυνόμενος προς στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τόνισε ότι «ο δημόσιος τομέας οφείλει να περάσει σε μια ανώτερη και πιο αποτελεσματική διάρθρωση και ποιότητα των υπηρεσιών του, να επιμεληθεί για τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, για το στρατηγικό σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης και να φροντίσει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να είναι διαθέσιμα με όρους διαφάνειας και ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση