Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Όταν το πόκερ στο Internet γίνεται εθισμός


Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος τον εθισμό ενός ανθρώπου που παίζει επίμονα πόκερ ή άλλο παιχνίδι στο Διαδίκτυο;
Ο εθισμός στον τζόγο εκδηλώνεται όταν η ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου υποβαθμίζεται από τη συνεχή ενασχόλησή του με αυτόν, απαντά ο δρ Τίμοθι Φονγκ, διευθυντής στο Πρόγραμμα Μελέτης Τζόγου
και αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν είναι εθισμένος όποιος παίκτης εξακολουθεί να έχει πλήρη και παραγωγική ζωή. Δηλαδή, δεν είναι εθισμένος όποιος παίκτης διεκπεραιώνει τις καθημερινές υποχρεώσεις του, δεν αποξενώνεται από τους φίλους και τον κοινωνικό περίγυρο, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παραμέτρους της οικογενειακής ζωής, όπως έκανε πριν αρχίσει να παίζει.
Εάν όμως υπάρχει στην οικογένεια ιστορικό τζόγου ή κατάχρησης ουσιών, η ψυχαγωγική δραστηριότητα θα μπορούσε να μετατραπεί κάποια στιγμή σε εθισμό, προειδοποιεί ο δρ Φονγκ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο παίκτης πρέπει να έχει τον νου του – και οι οικείοι του το ίδιο.
Εάν πάντως η ενασχόληση με τον τζόγο προκαλεί ανασφάλεια στους συγγενείς του παίκτη, μια καλή λύση θα ήταν να συμβουλευθούν έναν ψυχίατρο, ώστε να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα που θα αποτρέψουν την εκδήλωση του εθισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση