Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

+1: η απάντηση της Google στο Facebook Like

Τη δική της απάντηση στο Like του Facebook ανακοίνωσε η Google, με την ενεργοποίηση ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται +1. Το +1 είναι ένα κουμπί που εμφανίζεται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης και πατώντας το ο χρήστης δηλώνει ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα «του αρέσει». Επιπλέον, κάτω από κάποια αποτελέσματα εμφανίζονται προτάσεις από άτομα που έχουν κάνει +1 σε αυτά...

Δημοσιευμένη Εικόνα
Σύμφωνα με τη Google, η δύναμη του +1 είναι η σχετικότητα των προτάσεων, γιατί «προέρχονται από ανθρώπους που έχουν σημασία» για το χρήστη, «την κατάλληλη στιγμή (όταν, δηλαδή, το αναζητά)».

Οι προτάσεις αυτές μπορεί να προέρχονται από άτομα που είναι ήδη συνδεδεμένα με το χρήστη μέσω κάποιας εφαρμογής της Google (μέσω των επαφών ή του chat, για παράδειγμα), ενώ σύντομα θα ενσωματωθούν και άλλες πηγές όπως το Twitter,

Για να ξεκινήσει κανείς να χρησιμοποιεί το +1 θα πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει Google Profile και στη συνέχεια να το αναβαθμίσει. Για να μπορεί να βλέπει τα +1 στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα πρέπει να έχει προηγουμένως συνδεθεί με το λογαριασμό του.

Το +1 θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται σταδιακά στην αγγλική έκδοση του Google.com ενώ οι πιο βιαστικοί μπορούν να το ενεργοποιήσουν μέσα από τη σελίδα πειραματικών λειτουργικοτήτων της Google. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση