Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Με άρωμα εκλογών η ομιλία Παπανδρέου

Ολομέτωπη επίθεση στην Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ. Ο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «δανείζονταν συνεχώς στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και, όταν ήρθε η λυπητερή έφυγαν και άφησαν να πληρώσουν άλλοι τον λογαριασμό, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες»...


Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως, με την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά: « τα προβλήματα δεν ξεκίνησαν με το μνημόνιο» . Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως είπε, « δεν είχε το θάρρος να υπογράψει το μνημόνιο», όπως έγινε στην Ιρλανδία.

«Φαίνεται πως ήταν πιο πονηροί και είπαν: Ασ’τους να βγάλουν αυτοί τα κάστανα από τη φωτιά. Εμείς όμως δεν φυγομαχούμε. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αρκεί να μην πληρώσει το πρακτικό κόστος ο λαός. Υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Δεν μας είπαν , όμως, τι θα γινόταν αν δεν υπογράφαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.



18 μήνες σηκώνουμε σταυρό

«Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν» είπε ο πρωθυπουργός απατώντας στην κριτική που δέχεται από την ΝΔ, για το ότι δεν διαπραγματεύτηκε σωστά για το μνημόνιο. « Αυτοί δεν θα άντεχαν ούτε μία μέρα . Γι’αυτό φυγομάχησαν, για να μην διαπραγματευτούν. Εμείς όμως, εδώ και 18 μήνες, σηκώνουμε τον σταυρό» δήλωσε ο κος Παπανδρέου.



Αντιφάσκει η ΝΔ για την δημόσια περιουσία

«Οι αιώνιοι μεμψίμοιροι» είπε ο πρωθυπουργός «υποστήριξαν ότι μέσα σε 2 χρόνια θα βρουν 50 δις από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τώρα μας κατηγορούν που θα την αξιοποιήσουμε σε 5 χρόνια. Συνεχώς αντιφάσκουν. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η δημόσια περιουσία».





Επίθεση στα κόμμα της αριστεράς

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε βολές και εναντίον των κομμάτων της αριστεράς που χαρακτήρισαν τις αποφάσεις των Βρυξελλών αναμενόμενες ενώ έκαναν λόγο και για νέα μέτρα εναντίον των πολιτών.

«Όλα αυτά τα λένε σε μας που θέλουμε να σώσουμε και να αλλάξουμε την χώρα;» αναρωτήθηκε ο κος Παπανδρέου και πρόσθεσε: « λες και θέλουμε να ζούμε με ελλείμματα και χρέη. Σαν χώρα της ευρωζώνης είχαμε την υποχρέωση να συγκρατούμε ελλείμματα και χρέος αλλά η ΝΔ έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση , κρύβοντας τα στοιχεία από τις Βρυξέλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση