Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στον Βόλο το αρχηγείο των «Πυρήνων»!

Προκηρύξεις που είχαν αναρτηθεί σε sites του Διαδικτύου και με τις οποίες η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναλάμβανε την ευθύνη για την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη βρέθηκαν σε lap top στο διαμέρισμα-γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου...
Συνεπώς, η Αστυνομία εκτιμά πως τους τελευταίους μήνες εκεί ήταν το αρχηγείο της οργάνωσης και εκεί τα ηγετικά στελέχη σχεδίαζαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το διαμέρισμα-γιάφκα, το οποίο πιθανότατα τα μέλη των Πυρήνων θα χρησιμοποιούσαν στο επόμενο χτύπημά τους. «Πιθανότατα θα το χρησιμοποιούσαν στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Εκτός και ετοίμαζαν κάτι πιο σοβαρό, που δεν γνωρίζουμε».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν στις 14 Μαρτίου σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, εντοπίσθηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή:

•    Αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια, αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου. Αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή δεκατεσσάρων (14) δεμάτων - βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών. Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 25/11/2010» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
•    Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. Yπογράφεται με τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
•    Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου και φέρει τον τίτλο «Διεθνές επαναστατικό μέτωπο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΔΙΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)». Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Και άλλο κλεμμένο αυτοκίνητο

Παράλληλα, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN και χρώματος μολυβί, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτές αντιστοιχούν σε ιδίας μάρκας επιβατικό αυτοκίνητο (NISSAN SUNNY πράσινο), του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο νομό Αττικής. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τη νύχτα της 9ης προς 10 Μαρτίου του 2011 από την περιοχή του Βόλου. Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του διαμερίσματος της οδού Ελλησπόντου 53. Σημειώνεται ότι το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο απέχει περίπου 1.500 μέτρα από το διαμέρισμα, και είχαν παραποιηθεί εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του, για να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει διάφορες ληστείες στη Θεσσαλία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν με «κινηματογραφικό» τρόπο και είχαν ως λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Όμως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τις συγκεκριμένες πράξεις με τους έξι συλληφθέντες του Βόλου και του Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση