Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Διακρατική συνάντηση για την παραβατικότητα ανηλίκων


  Με στόχο την έκδοση τριών εγχειριδίων που θα εκδοθούν, θα μεταφραστούν στα αγγλικά, ιταλικά, ρουμανικά και ελληνικά και θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων στους φορείς που ασχολούνται με τους ανήλικους παραβάτες ή και ανήλικους σε επισφαλείς κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Κοζάνη...
με τη συμμετοχή δικαστικών, αστυνομικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της ΑΡΣΙΣ, κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων, του διακρατικού προγράμματος JUST, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Save the Children Ιταλίας και Save the Children Ρουμανίας.
Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα διάρκειας 24 μηνών με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2009 και λήξη τον Σεπτέμβρη του 2011, που στόχο έχει την ενδυνάμωση της πρόληψης και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων. Πιο συγκεκριμένα πρόθεση του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μεθόδων παρέμβασης με άξονα τα δικαιώματα του παιδιού και την πολύπλευρη συνεργασία διαφόρων επιστημονικών πεδίων για την πρόληψη της παραβατικότητας νέων προερχόμενων από χώρες νεοεισαχθείσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από τρίτες χώρες.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποτροπή και στην προώθηση της κοινωνικής επανένταξης των νέων παραβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση