Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

"Καζάνι που βράζει" το Λονδίνο


Ξεπέρασαν τους 400.000 οι διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας - Η μεγαλύτερη πορεία της δεκαετίας - Εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους του Λονδίνου - Μαχές διαδηλωτών - αστυνομικών σώμα με σώμα...







Περισσότεροι από 400.000 διαδηλωτές υπολογίζεται ότι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου σε μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές και τη λιτότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση
"Καζάνι που βράζει" το Λονδίνο
Συνασπισμού. Πιο συγκεκριμένα η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.
Η πορεία διοργανώθηκε από το Κογκρέσο των Εργατικών Συνδικάτων και εκτιμάται ότι ήταν η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση στη χώρα εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Περίπου 4.500 αστυνομικοί τέθηκαν σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο του Λονδίνου.
Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή, ενώ πολλά καταστήματα επιστράτευσαν επιπλέον προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να μην σημειωθούν βανδαλισμοί. Τα επεισόδια με τη μεγαλύτερη έκταση σημειώθηκαν στην Oxford Street όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν βιτρίνες καταστημάτων.
Στην πορεία συμμετείχαν μέλη των εργατικών συνδικάτων, φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των διδάκτρων, συνταξιούχοι και διάφορες άλλες ομάδες πολιτών και ακτιβιστών, καθώς και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.
Το συνδικάτο που διοργάνωσε την πορεία είχε ζητήσει από τους διαδηλωτές να μην σημειωθούν επεισόδια και ο χαρακτήρας της να είναι ειρηνικός. Ωστόσο, νωρίτερα το Λονδίνο είχε γεμίσει φυλλάδια που καλούσαν τους διαδηλωτές να κάνουν το αντίθετο και να μείνουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και μετά το τέλος της πορείας.
"Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι.
"Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι", σημείωσε.
Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.

Η πορεία πέρασε μπροστά από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τα κυβερνητικά κτίρια του Γουάιτχολ και κατέληξε το απόγευμα σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χάιντ Παρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση