Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η ROCHE ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ

Σε αναστολή παράδοσης των φαρμάκων της, σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγια για φάρμακα που παραδόθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Roche...


Σε ανακοίνωση της η εταιρεία υπογραμμίζει ότι είχε προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι τόσο τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι εάν δεν δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν θα συνεχιστούν οι παραδόσεις των φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία που δεν τηρούν τους πιστωτικούς όρους και κατ' επέκταση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Εντωμεταξύ ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά «προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και της πρόκλησης κινδύνου για την υγεία και τη ζωή ασθενών».
Πάντως στην ανακοίνωσή της η Roche επισημαίνει ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από την κατάσταση των οφειλών τους, θα λαμβάνουν τα φάρμακά (Konakion, Valcyte, Cymevene, CellCeptIV και CellCept σκόνη για πόσιμο εναιώρημα) που χορηγούνται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή νόσων, καθώς και τις θεραπείες για το Aids (HIV), (Invirase, Fuzeon και Viracept).
Η απάντηση του υπουργείου Υγείας
Εντός των προσεχών ημερών, όλα τα νοσοκομεία θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 300 εκ. ευρώ, για εξόφληση οφειλών τους προς τους προμηθευτές τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2010, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.
Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ενέργεια της ROCHE HELLAS είναι δυσανάλογη με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» και ότι «το φάρμακό δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε εμπόρευμα, ούτε μέσο εκβιασμού».
Τέλος, χαρακτηρίζεται υπεύθυνη και προς τη σωστή κατεύθυνση η στάση του αρμόδιου για τα θέματα πολιτικής υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ . Αθ. Γιαννόπουλου να ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση