Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η κρίσιμη παρουσίαση του iPad2 από την Apple

Για μια μεγάλη και τεχνολογικά εξελιγμένη εταιρεία όπως η Apple, σίγουρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι υπάρχει κάτι ακόμα να αποδείξει. Όμως η επίσημη παρουσίαση του iPad 2 σήμερα  Τετάρτη θα είναι μια σημαντική δοκιμασία για την εταιρεία.


Μόλις έναν χρόνο πριν, όταν η Apple έφερε το iPad, ήταν η πρώτη ταμπλέτα του είδους της που κυκλοφορούσε στην αγορά. Πλέον υπάρχουν τόσοι πολλοί ανταγωνιστές, όσα και τα σκυλιά της Δαλματίας. Εντωμεταξύ, το iPad αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε έσοδα προϊόντα της εταιρείας, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως η παρουσίαση του νέου iPad στο San Francisco στις 13.00 ώρα Αμερικής δεν θα γίνει από τον χαρισματικό ηγέτη της εταιρείας. Ο Steve Jobs βρίσκεται ακόμα υπό ιατρική φροντίδα, οπότε δεν θα είναι εύκολο να παρευρεθεί, κάτι που θα κάνει πολλούς από τους επενδυτές να παρατηρήσουν εξονυχιστικά και να αξιολογήσουν τους ανθρώπους που θα κάνουν την παρουσίαση στο πόδι του Jobs.

«Αυτή η παρουσίαση δεν είναι κάτι που πρέπει αν πάρουμε ελαφρά τη καρδία» είπε ο Brian White, αναλυτής από το Ticonderoga Securities, και συμπληρώνει: «Η Apple θα πρέπει να πείσει γιατί το iPad2 είναι καλύτερο από την πληθώρα αντίστοιχων προϊόντων που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν οι ανταγωνιστές της».

Το θετικό για την Apple είναι ότι το ήδη υπάρχον iPad βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών σε σύγκριση με νεότερες αφίξεις, και αν το iPad2 είναι όσο βελτιωμένο ακούγεται, τότε σίγουρα θα κυριαρχήσει στην αγορά. Αυτό που μένει ακόμα να δούμε είναι το κατά πόσο το νέο iPad μπορεί να είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, γρηγορότερο, καλύτερο και πιο σημαντικά, φθηνότερο από το πρώτο.

Ο Tim Cook, ο Phil Schiller ή οποιοσδήποτε από την Apple κάνει την παρουσίαση θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τονίσει τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητες του iPad2, για να μην απογοητεύσει τους θαυμαστές της εταιρείας.

Οι νέες ταμπλέτες έχουν ενσωματωμένη κάμερα, διπύρηνους επεξεργαστές, τέσσερις φορές μεγαλύτερη μνήμη RAM από το πρώτο iPad, θύρες HDMI και υποστηρίζουν προγράμματα όπως το Adobe Flash. Το iPad2 αναμένεται να διαθέτει όλα όσα και οι ανταγωνιστές του, συν του ότι θα είναι λεπτότερο από το προηγούμενο.
Αν αυτά είναι μόνο όλα όσα μπορεί να προσφέρει η Apple, τότε το κοινό της δεν θα φύγει και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ίσως χρειαστεί κάτι περισσότερο, κάτι «μαγικό», κάτι που όπως λέει και ο Jobs θα κάνει τους πιθανούς πελάτες να πουν «wow»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση