Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η Microsoft θα πληρώσει την Nokia $1 δις για τα Windows Phone

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές και η συμφωνία περιέχει αυτή την λεπτομέρεια, η Microsoft έχει συμφωνήσει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Nokia για την προώθηση και την παραγωγή Windows Phone κινητών...
Φυσικά η Nokia θα πληρώνει το κόστος για κάθε άδεια χρήστης των Windows Phone αλλά τα έξοδα αυτά θα βγουν από τις περικοπές στο κομμάτι του R&D αφού πλέον το Symbian πεθαίνει και το λειτουργικό θα είναι τα Windows Phone.

Αν η συμφωνία για το ένα δισεκατομμύριο περιέχει έστω και κάποιες δόσεις αλήθειας, η Microsoft αναμένεται να πληρώνει την Nokia 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια, ποσό μικρό για μια εταιρεία στο μέγεθος της Microsoft. Σύμφωνα με πηγές του BussinessWeek, η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα αλλά αν ισχύει όπως περιγράφεται στο άρθρο, η Microsoft θα ξοδέψει ελάχιστα χρήματα για να αποκτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο πώλησης κινητών του πλανήτη, χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών. 
Προφανώς για την Microsoft και την Nokia η συμφωνία για χρήση των Windows Phone στα Nokia κινητά έχει νόημα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Η Microsoft αναζητά μεγαλύτερο μερίδιο αγορά για τα Windows Phone 7 και τις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού ενώ η Nokia θέλει απελπισμένα περισσότερα κέρδη και να ξεφορτωθεί το απαρχαιωμένο Symbian. Τι θα προκύψει στο τέλος αυτή της συμφωνίας και αν τελικά η συνεργασία έχει αίσιο τέλος για τις εταιρείες αλλά και για τους καταναλωτές μένει να το δούμε. Υπομονή για τα πρώτα Nokia Windows Phone.
pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση