Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Υγρότοπος Βραυρώνας: το 1ο μονοπάτι για άτομα με προβλήματα όρασης


Μια ξεχωριστή περιήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης προσφέρειτο πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα, που δημιούργησαν ηΕλληνική Ορνιθολογική Εταιρείακαι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος για την ανάδειξη του υγρότοπου της Βραυρώνας, περιοχής με  ιδιαίτερη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία. Η διαδρομή εγκαινιάζεται αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου, με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας...
.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα μονοπάτι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην Ελλάδα. Ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασίνο. Με συνολικό μήκος 500 μ., η διαδρομή είναι εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα ξενάγησης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε άτομα με προβλήματα όρασης. Περιλαμβάνει πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ειδικά διαμορφωμένες και ανάγλυφα σχεδιασμένες ανα θεματική ενότητα («υγρότοπος», «υγρολίβαδα», «καλλιέργειες-θαμνώνες»), καθώς και σύστημα προσανατολισμού. Επίσης περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγρότοπου.
Η δημιουργία του μονοπατιού για άτομα με προβλήματα όρασης αποτελεί το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και το Φάρο Τυφλών της Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Προστασίας και Ανάδειξης του Υγρότοπου Βραυρώνας. Συμβατό για όλες τις ομάδες επισκεπτών και εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, το μονοπάτι περιμένει τους επισκέπτες για μια περιήγηση στη φύση του υγρότοπου της Βραυρώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση