Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

8 μύθοι που καταρρίπτουν όσα γνωρίζαμε για τους άντρες

Προτιμούν τις ξανθιές, δεν κλαίνε, δεν κουτσομπολεύουν, λατρεύουν τα τακούνια....Όλα όσα πιστεύαμε τώρα αποδεικνύονται λάθος. Νέες έρευνες καταρρίπτουν τους μύθους σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις ερωτικές σχέσεις των δύο φύλων...


Μύθος 1ος - Η εκδίκηση της μελαχρινής
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, έδειξε ότι το 69% των ανδρών δεν προτιμούν τις ξανθιές. Αλλά στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι πιο...σκούρα.Υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι  λόγω οικονομικής κρίσης θέλουν να νοιώθουν πιο ασφαλείς και αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν πια τις καστανές ή τις μελαχρινές...Γιατί οι αποχρώσεις δείχνουν ότι μια γυναίκα είναι πιο σοβαρή και συγκρατημένη.
Μύθος 2ος - Κι όμως κλαίνε
Τα τελευταία χρόνια οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους άντρες να τολμήσουν να εκφράσουν αυτά που νιώθουν. Μια πρόσφατη πανελλήνια έρευνα απέδειξε ότι 9 στους 10 άντρες ( σχεδόν όλοι δηλαδή! ) κλαίνε και μάλιστα συχνά.
Μύθος 3ος - Κάνουν κοινωνική κριτική
Εννέα στους δέκα κουτσομπολεύουν ( ο δέκατος είπε ψέμματα ). Το κουτσομπολιό δεν έχει ηλικία, τάξη και φύλο και ας μην υπάρχει το αντίστοιχο του χαρακτηρισμού " μεγάλη Κατίνα".
Μύθος 4ος - Δεν προσέχουν εάν οι γυναίκες φορούν ψηλά τακούνια
Έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Nortubria University της Αγγλίας και η οποία εξέτασε τα μηνύματα που στέλνουν οι γυναίκες στο άλλο φύλο όταν περπατάνε και χορεύουν , κατέληξε ότι  "οι άντρες δεν προσέχουν αν οι γυναίκες φορούν ή δε φορούν ψηλοτάκουνα όταν περπατούν "!
Ίσως βέβαια αυτό να ισχύει για τους Άγγλους γιατί η παρατήρηση της δικής μας καθημερινότητας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες άντρες μπορεί να μην αναγνωρίζουν το διάσημο κόκκινο πάτο , αλλά σίγουρα προσέχουν τον τρόπο που λικνίζεται το γυναικείο σώμα πάνω στα τακούνια...
Μύθος 5ος - Σφύριξα  και έληξες
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Wake Forest της Φλόριντα, σε 1000 νεαρά ενήλικα άτομα αποδείχτηκε ότι οι άντρες παίρνουν πιο " κατάκαρδα " ένα χωρισμό από ότι οι γυναίκες που τελικά είναι πιο δυνατές και αυτάρκες και ξεπερνούν πιο γρήγορα τις επίπονες καταστάσεις, όπως το τέλος μιας σχέσης.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι άντρες εξαρτώνται περισσότερο συναισθηματικά από τις γυναίκες γιαυτό και νιώθουν ότι η ζωή τους αλλάζει , αγχώνονται περισσότερο και αισθάνονται μετέωροι μετά από το χωρισμό.
Μύθος 6ος - Πάση θυσία
Σύμφωνα με έρευνα το 44% των ανδρών έχει χάσει αγώνα για να βγει ραντεβού με την καλή του. Δεν το λες και μικρή θυσία αυτό, αν σκεφτείς ότι για τους περισσότερους ομάδα=θρησκεία. Μάλλον βέβαια η απάντησή τους θα αφορούσε στην αρχή μιας σχέσης, τότε που όλοι θυσιάζουμε τα πάντα για να περάσουμε λίγες ώρες με το νέο έρωτα.
Μύθος 7ος -  Όρκος σιωπής 
Το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ πραγματοποίησε μια έρευνα η οποία καταρρίπτει το μύθο του λιγομίλητου άντρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το λόγο από τις γυναίκες αλλά είναι χειρότεροι στα προφορικά όταν πρόκειται για κοινωνικές περιστάσεις ,ενώ χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις  και δεν είναι πειστικοί όταν κάνουν φιλοφρονήσεις.Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού μαγνητοφώνησαν 50 συνομιλίες αντρών και γυναικών.
Μύθος 8ος - Θανάσιμη πεθερά
Κανένας άντρας δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι είναι μαμάκιας. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι την αγαπούν και τη σέβονται αλλά δεν της επιτρέπουν επεμβαίνει στη ζωή τους. Αυτό ισχύει για τους μισούς. Οι άλλοι μισοί  ( το 47% ) δηλώνουν σε έρευνα ότι αγαπούν τη μητέρα τους περισσότερο από τη σύντροφό-σύζυγο, με τις ανάλογες συνέπειες φυσικά....
πηγή περιοδικό celebrity
http://grizosgatos.blogspot.com/2011/04/8_07.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση