Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Aurora: το νέο κανάλι στον κύκλο εκδόσεων του Firefox

Στα πλαίσια της αλλαγής στον ρυθμό ανανέωσης των εκδόσεών του Firefox και μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την Microsoft της πρώτης Preview build του Interner Explorer 10, η Mozilla έθεσε στη διάθεση των χρηστών την “Aurora”...
Πρόκειται για ένα επιπλέον κανάλι που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην, εντελώς πειραματική, Nightly Build και στη γνωστή Beta και που δίνει στους ανυπόμονους την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις λειτουργικότητες που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στον Firefox 5.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Με τα νέα αυτά δεδομένα, τα διαφορετικά κανάλια που θα περιλαμβάνει από εδώ και στο εξής η υλοποίηση του Firefox γίνονται 4 και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Νightly Build (πρώην Minefileld). Έχει εντελώς πειραματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που δεν έχουν ακόμη λάβει την έγκριση της Mozilla.
  • Aurora. Εδώ τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να ενσωματωθούν στην επόμενη έκδοση του browser γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμα για δοκιμές στο ευρύ κοινό. Εξακολουθεί, ωστόσο, να μη συστήνεται σε καμία περίπτωση για καθημερινή χρήση.
  • Beta. Εδώ οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τη σταθερότητα των νέων χαρακτηριστικών που πλέον έχουν ενσωματωθεί και επίσημα. Οι πιο έμπειροι χρήστες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν να τον χρησιμοποιούν ήδη ως βασικό browser, οι υπόλοιποι όμως καλό θα είναι να έχουν υπόψη τους πως δεν πρόκειται ακόμη για το τελικό προϊόν και ενδέχεται να παρουσιάζει προβλήματα.
  • Firefox Final. Πρόκειται για την τελική έκδοση του browser που θεωρείται απόλυτα σταθερή και συνίσταται για κατέβασμα από όλους τους χρήστες.
Ενδιαφέρον έχουν επίσης και τα νέα εικονίδια που έχει επιλέξει η Mozilla για την αναπαράσταση των 4 αυτών φάσεων και που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να καθιστούν απόλυτα σαφή στον χρήστη τον πειραματικό χαρακτήρα των δύο πρώτων εκδόσεων (Νightly και Aurora), που δεν συνίστανται σε καμία περίπτωση για να χρησιμοποιηθούν ως βασικοί browsers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση