Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Φωτιά στα... Σαββατόβραδα της νυχτερινής ζωής - Οι υποκλοπές της ΕΥΠ ζεματάνε τους νονούς και τους πελάτες τους

Φωτιά στα... Σαββατόβραδα της νυχτερινής ζωής βάζουν τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές. Χιλιάδες σελίδες καταγεγραμμένων διαλόγων και καταγγελίες από ανώνυμους πληροφοριοδότες έφεραν τους αξιωματικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αντιμέτωπους με τα μέλη κυκλωμάτων που λυμαίνονται τα νυχτερινά μαγαζιά. Εκρήξεις και εμπρησμοί στα κέντρα διασκέδασης, εκβιάσεις καταστηματαρχών, απόπειρες δολοφονίας, ακόμη και εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων είναι μερικές από τις κατηγορίες που βαραίνουν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής...


Οι εισπράξεις

Οπως φαίνεται ανάγλυφα από τους απείρου κάλλους διαλόγους που είχαν μεταξύ τους τα φερόμενα ως μέλη, οι ομάδες των νονών είχαν μοιράσει τις περιοχές και εισέπρατταν μηνιαίως συνολικά περί το μισό εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα ονόματα που εμπλέκονται με τους μπράβους, τους νονούς και τους εκβιασμούς είναι αυτό διάσημης κυρίας του πενταγράμμου (Α.Δ.) που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση γνωστού επιχειρηματία, πρώην συντρόφου της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η δημοφιλής τραγουδίστρια φαίνεται πως προσέγγισε έγκλειστο, φυλακισμένο ήδη για παρόμοιες υποθέσεις, αρχηγικό μέλος ομάδας νονών, για να μπορέσει να πάρει πίσω χρήματα που είχε δώσει στον σύντροφό της, με τον οποίο όμως είχε τελικά χωρίσει.

Η γνωστή αοιδός είχε πάρει τηλέφωνο έναν από τους αρχηγούς των τεσσάρων συμμοριών. Ο αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βαρύτατα κακουργήματα, έδωσε εντολή στους ανθρώπους του έξω από τη φυλακή να βοηθήσουν τη γνωστή κυρία. Οπως αναφέρεται, μάλιστα, ο αρχηγός επιπλήττει τον άνθρωπό του γιατί είχε αργοπορήσει τη δουλειά, η οποία ήταν και πολύ καλά πληρωμένη.

«Η κουμπάρα μου θέλει να σε παρουσιάσει στα συμβόλαιά της, όλα με το αζημίωτο...» καταγράφεται σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν δύο κατηγορούμενα μέλη των εκβιαστών, εννοώντας ότι η εδώ και χρόνια πρωταγωνίστρια της αθηναϊκής νύχτας θα ανταπέδιδε τον κόπο τους. Το ποσό από τις επιταγές που η ίδια ισχυριζόταν ότι είχε δώσει στον άλλοτε αγαπημένο της ανερχόταν σε 500.000 ευρώ. Τα μισά θα έπαιρνε η ίδια, τα άλλα μισά εκείνοι που θα κατάφερναν «να τα πάρουν πίσω όλα».

Οταν τελικά το φερόμενο ως μέλος των εκβιαστών παίρνει τηλέφωνο τον πρώην αγαπημένο της δημοφιλούς τραγουδίστριας, του λέει: «Σε είχα πάρει εκ μέρους της ... (το όνομά της). Τι θα κάνουμε με τα λεφτά τώρα;» Στον διάλογο, ο... στοχοποιημένος πρώην σύντροφος αρνείται ότι χρωστάει χρήματα, αντιθέτως υποστηρίζει ότι η κυρία του πενταγράμμου τού χρωστάει και ότι «το κλείσανε το θέμα με τους δικηγόρους».

Ο διάλογος μεταφέρεται στην τραγουδίστρια, η οποία ανατρέπει ξανά τα όσα είπε ο πρώην σύντροφός της. Από τη δικογραφία δεν φαίνεται αν τελικά έδωσε τα χρήματα που χρωστούσε ή όχι, αφού ξαφνικά τα κινητά του «νονού» αλλά και της διάσημης τραγουδίστριας σιώπησαν. Η δημοφιλής αοιδός αναμένεται να κληθεί άμεσα για να δώσει εξηγήσεις.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
«Θα πίνεις καφέ και θα πληρώνεσαι»

Τραγουδίστρια: Θέλω τα λεφτά, ε;

Νονός: Ναι, πόσα λεφτά είναι να πάρουμε από 'κει;

Τραγ: Ολες τις επιταγές.

Νονός: Το θυμάσαι το νούμερο πόσο είναι περίπου;

Τραγ: Το νούμερο ήταν μισό (σ.σ.: εκατομμύριο ευρώ). Εμείς θέλουμε τα 250.

Νονός: Θα το κανονίσω εγώ, θα πάω εγώ από εκεί.

Τραγ: Τα δύο πενήντα τα παίρνουμε όμως φίλε.

Νονός: Εννοείται.

Τραγ: Δε δέχομαι κουβέντα καμία, έτσι;

Νονός: Οχι, όχι.

Τραγ: Ακου, μισό, συν ένα ROLEX και συν ένα CARTIER με μπριγιάν.

Νονός: Αυτά τα έχει ο... το καθίκι;

Τραγ: Ε ναι, δεν ξέρω, να κόψει τον κ..., πού τα έχει δώσει δεν με ενδιαφέρει. Αλλιώς να μας αγοράσει καινούργια.

Νονός: Οχι, τι καινούργια, θα μας φέρει ό,τι έχει πάρει πίσω. Θα το κανονίσω εγώ.

Νονός: Να σου πω, σου 'χω και εμφανισούλες ωραίες αρπακτικές εδώ κάτω Αθήνα, στα δικά μας μαγαζιά, πολύ καλές αρπακτικές.

Τραγ: Πού ρε;

Νονός: Πού να σου πω τώρα, μπαμ μπαμ μαγαζάκια. Μόνο να σου δώσω να καταλάβεις, θα πηγαίνεις να λες ένα γεια και να παίρνεις πεντακόσια. Γεια να πεις και φεύγουμε, όχι να τραγουδήσεις.

Τραγ: Ελα ρε.

Νονός: Αυτό που σου λέω λοιπόν, κοίταξέ το. Από δω και πέρα θα πίνεις καφέ και θα πληρώνεσαι κιόλας. Λοιπόν, τον άλλο θα τον ξαναπάρω εγώ.

Τραγ: Είπες ότι δεν έχεις λεφτά, λοιπόν, τσακίσου πες, γιατί η γυναίκα έχει υποχρεώσεις.

Νονός: Ο π...ς γυρνάει από εδώ και από εκεί, λέει ότι δεν έχει λεφτά.

Τραγ: Πες του, αν σε ξαναδώ στο καζίνο, θα σου κόψω τα α............. πες του.

Νονός: Εσένα έτσι θα σε πήγαινε πάνω για να τα χώνεις, ε;

Τραγ: Ετσι, γιατί ό,τι έβγαζα εγώ από εκεί, μου 'λεγε δώσ' τα μου και θα σ' τα δώσω. Δανεικά και αγύριστα.

Νονός: Να πω ότι είσαι και καμιά άβγαλτη, εντάξει. Να είσαι η πρώτη φίρμα όμως...

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ / ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/04/blog-post_1394.html#ixzz1IT4sACYE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση