Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το «τρομερό παιδί της μόδας» χτυπά ακόμα και μετά θάνατον!

Ο Alexander McQueen θεωρούνταν πάντα ως πρωτοπόρος και απίστευτα ευφυής, όμως, όπως αποδείχτηκε ήταν και μια βασανισμένη ψυχή που έψαχνε απλά την ελευθερία της. Όταν αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου, η βιομηχανία της μόδας έχασε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της...


Σήμερα, ως απόδειξη ότι το αμφιλεγόμενο έργο του κόβει ακόμα την ανάσα και έχει αφήσει για πάντα ανεξίτηλο το σημάδι του στο κόσμο της μόδας, το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο-ύμνο στην καριέρα του, για να συνοδεύσει την ανάλογη έκθεση των έργων του.

Το βιβλίο θα τιτλοφορείται «Savage Beauty» (Άγρια Ομορφιά) και θα επικεντρώνεται στις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες της λαμπρής καριέρας του, καθώς επίσης θα γίνεται αναφορά και στον ξεχωριστό τρόπο ραφής του που ήταν και το σήμα κατατεθέν των ρούχων του.

Στο βιβλίο θα συμπεριλαμβάνονται και μερικές δημιουργίες του που αποτελούν την επιτομή των έργων του και είναι φτιαγμένα από ακριβά υφάσματα και ζωηρά χρώματα. Τα εν λόγω ρούχα, αποτελούσαν, όπως έλεγε και ο σχεδιαστής, τις «σαδομαζοχιστικές τάσεις» μεταξύ των σχεδίων του.

Σε κάποια από αυτά, τα χέρια των μοντέλων ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη, ενώ σε κάποια άλλα, μάσκες κάλυπταν το πρόσωπο. Τα ψηλοτάκουνα είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να αποτελούν το απόλυτο φετίχ, σε ότι αφορά και το σχήμα, αλλά και το ύψος.

Ο σχεδιαστής, κατά τη διάρκεια της ζωής του, έπαιζε με θέματα όπως η ιστορία, η πολιτική, τα φύλα, ο σαδομαζοχισμός και ο φετιχισμός, κάτι που έκανε πολλούς να εξοργιστούν μαζί του. Στο βιβλίο-αφιέρωμα θα υπάρχει και συνέντευξη της Sarah Burton, της κολλητής του φίλης και επίσης σχεδιάστριας, η οποία ανέλαβε τον οίκο μετά τον θάνατό του.

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο από τις 31 Μαΐου στην τιμή των 34 ευρώ περίπου, ενώ η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 4 Μαΐου.

 

 

  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση