Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αμήν


Μπορεί στην Αφρική τα παιδάκια να πεινάνε, όπως λογικά θα σου έμαθε από μικρή ηλικία οποιοσδήποτε προσπάθησε να σε ταΐσει ρεβίθια την ώρα που εσύ δεν ήθελες, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι παιδιά...
Και κάθε παιδί την στιγμή που κυνηγάει μια μπάλα (ή οτιδήποτε τέλος πάντων μοιάζει στην παιδική του φαντασία με μπάλα – κι αν θυμάσαι καλά η παιδική φαντασία είναι απεριόριστη και μπορεί να δώσει αξία ακόμα και σ’ ένα άδειο και πατημένο κουτάκι αναψυκτικού) είναι ευτυχισμένο και απελευθερωμένο από κάθε έγνοια ή πρόβλημα, εξαιρουμένης της σκέψης «κάποτε θα γίνω ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην γειτονιά/στην ομάδα/στην χώρα/στον κόσμο«.
Αυτό το κυνηγητό της μπάλας ‘κυνήγησε’ με τον φακό της και η Βελγίδα φωτογράφος Jessica Hilltout η οποία μετά από εννιά μήνες ταξιδιών σ’ όλη την Αφρική παρουσίασε μια έκθεση με τίτλο ‘Αμήν’ με κάποιες από τις φωτογραφίες της βασισμένη στην ιδέα «In Africa football is not a religion, but it is everything a religion should be». Περισσότερες φωτογραφίες από ευφάνταστες μπάλες, περίεργα τέρματα και παπούτσια και μελλοντικούς αστέρες του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής μπορείς να βρεις στην σελίδα της φωτογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση