Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Rapers on film: 10 ράπερ που το γύρισαν στον κινηματογράφο

Από τον Eminem στο Will Smith, οι ράπερ που πέρασαν από τα Dexx στη μεγάλη οθόνη!Eminem 

Ο Marshall Mathers, αφού πήρε Grammy και πούλησε πάνω από 70 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως, το 2002 πρωταγωνίστησε στην ταινία «8 Mile» με αρκετά μεγάλη επιτυχία, αφού κανείς κακός λόγος δεν ακούστηκε για τις υποκριτικές του ικανότητες. Απεναντίας δηλαδή, όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα του στο Χόλιγουντ. ,,,



T.I.

Ο Clifford Joseph Harris, Jr., ράπερ και διευθυντής της δισκογραφικής Grand Hustle Records, έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό παίζοντας στο «American Gangster», την τσινιάρα του 2006 με θέμα τη ζωή του αρχιβαρονου ναρκωτικών της Νέας Υόρκης, Φρανκ Λούκας. Καλή, στιβαρή ερμηνεία, από αυτές που σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητες.



Ludacris

Ο Chris Bridges ή Ludacris όχι μόνο συμμετείχε στην ταινία «Crash», αλλά κατόπιν έκανε ένα πέρασμα από το φιλμ «Hustle & Flow» καθώς κι ένα cameo σε ένα επεισόδιο της σειράς «Law & Order» το 2007. Νομίζω πως τον ειχε πάρει το μάτι μου και στο «RocknRolla» του Γκάι Ρίτσι, αλλά πρέπει να ξανακοιτάξω τα credits της ταινίας.



Ice-T

Ο Tracy Marrow, μετα το ντόρο που εκανε το 1993 με το τραγούδι «Cop Killer», συμμετείχε αρχικά σε ταινίες όπως New Jack City, Surviving The Game και Trespass και κατόπιν πέρασε από πάνω από 30 low budget παραγωγές και b-movies. Το 2000 υποδύθηκε (τι ειρωνεία!) έναν μπάτσο στη σειρά «Law & Order: Special Victims Unit».



Common

Ο Lonnie Rashid Lynn, Jr. έκανε αισθητή την παρουσία του στο κινηματογραφικό στερέωμα με ρόλους σε ταινίες όπως Smokin’ Aces, Street Kings, American Gangster και Wanted, εκμεταλλευόμενος όχι μόνο την πληθωρικό του σωματοτυπο (γι’ αυτό και αρχικά υποδυόταν μόνο έναν «φουσκωτό»), αλλά και τη βαθιά, μπάσα του φωνή.



LL Cool J

Ο James Todd Smith III με το παρατσούκλι LL Cool J (που σημαίνει «Ladies Love Cool James») είναι από τους πρώτους ράπερ που έκαναν πέρασμα στο σελιλόιντ κι ειδικά σε ταινίες όπως Any Given Sunday, Deep Blue Sea, Rollerball και The Last Holiday αποσπώντας μάλιστα και πολύ καλές κριτικές.



Mos Def

Ο Dante Terrell Smith είναι πολυπράγμων. Εκτός από ικανότατος ράπερ, έχει και θεατρική εμπειρία, στο σανίδι του Μπροντγουέι, το 2002, στην παράσταση Topdog/Underdog, ενώ συμμετείχε σε χολιγουντιανές παραγωγές όπως Monster’s Ball, 16 Blocks, The Italian Job, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy και Be Kind Rewind.



Queen Latifah

Η Dana Elaine Owens θεωρείται η πιο ταλαντούχα γυναίκα ράπερ που έγινε ηθοποιός, κυρίως μετά τη συμμετοχή της σε ταινίες όπως Set it Off, Jungle Fever, Barbershop, The Bone Collector και The Last Holiday, ενώ έλαβε μέρος και στην τηλεοπτική σειρά Living Single.



Ice Cube

Ο O’Shea Jackson, ιδρυτικό μέλος των N.W.A., πήρε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως Boys in the Hood, Friday, Anaconda, The Players Club, Three Kings (η καλύτερη στιγμή του, αναμφίβολα) και Are We There Yet?, ενώ εμπλέκεται στο κινηματογραφικό σινάφι κι ως παραγωγός, διαμέσου της εταιρείας του Cube Vision.



Will Smith AKA The Fresh Prince

Men in Black, Bad Boys, Independence Day, Ali, I.Robot, The Pursuit of Happiness και Hancock είναι μερικές από τις μπλοκμπαστεριές που έχει κάνει στην εικοσαετή του καριέρα ο πιο διάσημος ράπερ που έγινε ηθοποιός, ο Willard Christopher Smith Jr. Η μοναδική κακή του επιλογή ήταν όταν αρνήθηκε τον ρόλο του Neo στο Matrix.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση