Κυριακή 10 Απριλίου 2011

UNKLE στο Vox (vids+pics)

Μέσα σε αυτή τη μίζερη συναυλιακή σεζόν, ο κόσμος φαίνεται πως περίμενε πως και πως τη συναυλία των UNKLE και αυτό αποδείχτηκε από την προσέλευση αλλά και από τις αντιδράσεις. Το cosmo.gr μετά την Θεσσαλονίκη είδε την κολεκτίβα του James Lavelle και στην Αθήνα...
 Το ραντεβού δόθηκε στο Vox, ένα χώρο που δεν νομίζω να έχει παραχωρηθεί ποτέ για τέτοιου είδους συναυλία, τουλάχιστον απ΄ όσο μπορώ να θυμηθώ. Η αφίσα πάντως απέξω (Πασχάλης Τερζής) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ανάλογη χρήση και στο μέλλον. Και μεταξύ μας, δεν θα μας λείψει και ιδιαίτερα αφού σαν χώρος είναι μάλλον μικρός και ο ήχος όχι υψηλού επιπέδου. 

Στο live τώρα, οι UNKLE στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και μας παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, αν και μικρής διάρκειας. Ο James Lavelle φυσικά και δεν ήταν μόνος του στη σκηνή και είχε παρέα του μία full μπάντα που διεκπεραίωσε με επιτυχία τις rock, φασαριόζικες διαθέσεις του αρχηγού τους. Έχουν μεταλλαχθεί αρκετά οι UNKLE απο την εποχή του Psyence Fiction και αυτό βέβαια δεν έγινε τώρα αλλά εδώ και χρόνια.  To σκηνικό συμπλήρωνε ένα video wall που άλλοτε παρουσίαζε οπτικά εφέ και άλλοτε "φιλοξενούσε" τους διάσημους τραγουδιστές που κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί με τους UNKLE. Ian Brown, Nick Cave, Richard Ashcroft και Ian Astbury παρέλασαν από τα μάτια μας βοηθώντας το σχήμα να μας παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες του όπως το Burn My Shadow και το Reign.


UNKLE - Reign (live in Athens - 09/04/11) by nickmic

Το set list βέβαια περιελάμβανε και πολλά από τα νέα τους τραγούδια ενώ το encore ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά με τους ήχους του In A State.
Πάντως αυτή η συναυλία ήταν σίγουρα κάποια κλικ κατώτερη από την προηγούμενη εμφάνιση τους το 2008. 

To μενού είχε και ...ομιλία από τον James Lavelle στην οποία χρησιμοποιώντας αρκετά fuckin', μας έκφρασε την αγάπη του και την εκτίμηση του για την χώρα μας. Λογικό αν σκεφτούμε πως το ελληνικό κοινό τον έχει πολύ ψηλά.

Νωρίτερα εμφανίστηκαν οι Zebra Tracks. Κατά την γνώμη μου ότι πιο ταλαντούχο κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στον ελληνικό χώρο. Αξίζουν της προσοχής μας.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από το live


Φωτογραφίες: Γιώργος Βλασσόπουλος


UNKLE - Eye For An Eye (live in Athens - 09/04/11) by nickmic

UNKLE-ablivion-live in athens 2011 by gvlas
Zebra Tracks @ Vox 09/04/11 by nickmic

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση