Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μείωση εισφορών στο ΙΚΑ έως 25%(να και κάτι καλό)

Τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% σταδιακά εως το 2013 εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικόττητας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και τον περιορισμό της ειδφοροδιαφυγής.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από φέτος, με τη μορφή μ
πόνους προς τις επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση της νέας κάρτας εργασίας. Με το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο θα περιορίζεται η αδήλωτη εργασία, κυρίως σε κλάδους όπου «ανθούν» οι ευέλικτες μοργές απασχόλησης, όπως είναι ο τουρισμός και ο επισιτισμός.

Το μπόνους για τις επιχειρησεις θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το 2011 κατά 10%.

Πρόταση για το πάγωμα των ασφαλίστρων έως και τρία χρόνια, αλλά μείωση των προσαυξήσεων για προηγούμενα χρέη σε όσους καταβάλουν τις τρέχουσες εισσφορές, υπέβαλε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Δυσοίωνες προβλέψεις για την απορρόφηση της ανεργίας μετά το τέλος της περιόδου ύφεσης της οικονομιίας έκανε , μιλώντας στο ίδιο συνεδριο, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, κ. Σάββας Ρομπόλης. Όπως προέβλεψε, «το 2020 δεν θα έχει μπορέσει ν' απορροφηθεί η ανεργία, παρά την αύξηση της ανάπτυξης». «Δεν πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά, «η ανεργία να έχει κατέβει κάτω από 7,08%».

Οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών που πήραν μέρος στο συνέδριο, επισήμαναν στα κυβερνητικά στελεχη την ανάγκη συνεργασίας πολιτείας και ιδιωτικού τομέα με την παροχή πακέτων υγείας σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι άνεργοι.

Σχετικά με το θέμα των επιχερησιακών συμβάσεων, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Τρόικα, ενώ και ο Όλι Ρεν έδωσε διευκρινίσεις ότι ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι ευθυγραμμισμένος με τις επιταγές του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση