Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το 13o ζώδιο λέγεται Οφιούχος!

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με το 13ο ζώδιο. Σύμφωνα με αμερικανούς αστρολόγους η ευθυγράμμιση των αστεριών με τη σελήνη και τη γη δεν είναι σωστή και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο ζωδιακός κύκλος είναι λάθος. Αστρολόγοι από τη Μινεσότα πιστεύουν ότι στο ζωδιακό κύκλο θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα ζώδιο, ο Οφιούχος.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί και πιστεύουν ότι είναι Παρθένοι στην ουσία είναι Λέοντες και όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου ανήκουν στο ζώδιο του Οφιούχου. Ο γνωστός αστρολόγος Parke Kunkle δήλωσε πως οι περισσότεροι αστρολόγοι στην Αμερική και στην Ευρώπη ασχολούνται με μια συγκεκριμένη μορφή αστρολογίας που είναι βασισμένη στη θέση της γης απέναντι στον Ήλιο και στις εποχές και γι αυτό δεν έχουν «συντάξει» σωστά τον ζωδιακό κύκλο.

Και εδώ η ελληνική μυθολογία!
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Οφιούχος  αντιπροσωπεύει τον Ασκληπιό, που ήταν γιός του Απόλλωνα και της Κορώνης, της κόρης του Φλυγεία ,βασιλιά των Λατιθών. Η Κορώνη, όταν ήταν έγκυος από τον Απόλλωνα, παντρεύτηκε ένα θνητό, γεγονός που έκανε τον θεό του φωτός να θυμώσει τόσο πολύ ώστε παρέδωσε το νεαρό ζευγάρι στη φωτιά.

Λίγο πριν καεί η Κορώνη ο Απόλλων κατέβηκε από τον Όλυμπο και άρπαξε από την κοιλιά της τον γιο του, Ασκληπιό, τον οποίο παρέδωσε στον Κένταυρο Χείρωνα ,ο οποίος του δίδαξε την ιατρική τέχνη. Η ικανότητα του Ασκληπιού να γιατρεύει θορύβησε τους θεούς και ειδικά τον Αδη, ο οποίος φοβήθηκε ότι το βασίλειο του θα αδειάσει. Έτσι όταν ο Σκορπιός δάγκωσε τον Ωρίωνα και ο Ασκληπιός πήγε να τον θεραπεύσει, ο Δίας τον κατακεραύνωσε και συγχρόνως τον τοποθέτησε στο ουράνιο στερέωμα μαζί με το σύμβολο του το φίδι.


Εάν θέλετε να μάθετε σε πιο ζώδιο ανήκε βάση την ένταξης του 13 ζωδίου ο ακόλουθος πίνακας θα σας βοηθήσει.

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου
Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20  Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: November 23 – 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση