Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στα χνάρια της Τυνησίας η Αίγυπτος – 4 νεκροί


Την πορεία της Τυνησίας ακολουθεί και η Αίγυπτος, όπου τις δύο τελευταίες ημέρες (25-26/01) μαίνονται οι συμπλοκές και οι διαδηλώσεις εναντίον του Προέδρου, Hosni Mubarak. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ η κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει τις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας.


Το γεγονός ότι οι αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Τυνησία, οδήγησαν στην ανατροπή του Τυνήσιουπροέδρου Μπεν Αλί, πυροδότησε την οργή των πολιτών της Αιγύπτου, οι οποίοι επιθυμούν την ίδια κατάληξη και για τη χώρα τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους στοΣουέζ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, ενώ ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο Κάιροαπό τραύμα στο κεφάλι, το οποίο προκλήθηκε από πέτρα που πέταξε διαδηλωτής.








Cairo Egypt- Three reported dead after Egypt_s day of revolt

Στην πρωτεύουσα, οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον των εξεγερθέντων.








Egyptian police face off with protesters

Παρά το γεγονός ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις την Τετάρτη (26/01), και προειδοποίησε ότι όσοι συμμετέχουν θα συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκατοντάδες άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους του Καΐρου και άλλων αιγυπτιακών πόλεων, διαμαρτυρόμενοι κατά της φτώχειας, της διαφθοράς και του αυταρχικού καθεστώτος.








Massive Egypt protests - no comment

Οι συλλήψεις ανήλθαν στις 500, ενώ οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook, οι οποίοι φημολογείται ότι ''μπλοκαρίστηκαν'' από τις αρχές.







Egypt - Cairo - Egypt_s Days of Protest 26 01 2011
Ειδικότερα η Οργάνωση των αγωνιστών υπέρ της Δημοκρατίας ''Κίνημα της 6ης Απριλίου'', η οποία είχε την πρωτοβουλία για τις διαδηλώσεις, από τη σελίδα της στο Facebook κάλεσε τους Αιγύπτιους να συγκεντρωθούν στη μεγάλη πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση