Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Υπερήφανοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τους αφήνουν να λένε τον καημό τους στις επιτροπές


Νέοι πράσινοι… «ήρωες» αναδεικνύονται καθημερινά μέσα από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ…!!! Αν και στο τέλος ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής όλοι κάθονται…σαν «κότες», τους δίνεται η ευκαιρία προς ψηφοθηρική εκμετάλλευση να πουν τον…καημό τους μόνο εσώκλειστοι και ιδιωτικώς…!
Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ  που ασχολήθηκε με την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Διατήρηση της βιοποικιλότητας
και άλλες διατάξεις». ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έγινε σε υψηλούς τόνους και παρότι οι βουλευτές συμφώνησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου, κατηγόρησαν την υπουργό ότι δεν τους λογαριάζει και ότι δεν τους δίνεται το περιθώριο να ακουστεί η φωνή τους.
Στο τέλος αποφάσισαν οι βουλευτές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος…
Να σας πληροφορήσουμε ότι πριν από το ΚΤΕ προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Μπιρμπίλη, ο Σηφουνάκης, η Βάρτζελη, ο Καχριμάκης και ο Έξαρχος.  Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εξής αλλαγή :  όλες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου βάσει των 4 στρεμμάτων να ισχύουν κανονικά, και όσα οικόπεδα είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα να παραμένουν άρτια και οικοδομήσιμα. Όμως, μετά από την ψήφιση του νόμου η κατάτμηση των οικοπέδων θα γίνεται βάσει των 10 στρεμμάτων…
Οι βουλευτές θεωρούν ότι αντιμετωπίζεται ισοπεδωτικά η χώρα και δεν αξιολογούνται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, και έρχεται ένα χωροταξικό από το παράθυρο.
Ο Γιάννης Βούρος :  Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία.  Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής : Νομικά στο κενό το νομοσχέδιο
Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος :  Δεν μας ακούτε.  Δεν μας λαμβάνετε υπόψη σας.  Δεν μας θεωρείτε συμμάχους σας, μας έχετε στην λογική της ομηρείας των βουλευτών.
Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης :  Δεν περνάει.  Είναι άδικο.  Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλες τις natura.
Ο Νίκος Ζωίδης :  Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι παρεκκλίσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.
Η Χρύσα Αράπογλου :   Με ενοχλεί η ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας.  Πρέπει να γίνουν τοπικά σχέδια διαχείρισης τοπικά.
Η Σούλα Μερεντίτη :  Δεν μπορώ να δεχτώ την οριζόντια λογική των 10 στρεμμάτων.  Να πάτε σε διαχειριστικές μελέτες για τις ζώνες natura.
Πριν από λίγο, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, είπε:
«Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας. Το μέτρο των 10 στρεμμάτων θα προκαλέσει διπλό κακό. Οι βουλευτές δεν είναι υποχείρια  τοπικών και κομματικών συμφερόντων και έχουν μεγαλύτερη αγωνία από κάποιους ανέξοδα οικολογούν».
Σίγουρα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα υπερήφανοι που τους άφησαν να κάνουν «αντάρτικο» και γι΄ αυτό μόλις το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια θα το ψηφίσουν «αμελλητί» αποδεικνύοντας στους συντοπίτες τους ότι δεν μπορούν να ρίξουν και την κυβέρνηση για λίγα κωλοχώραφα….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση