Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομικών στο Κάιρο και στο Σουέζ

Σωρεία συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σημειώθηκαν σήμερα στο Κάιρο και στο Σουέζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της

ένωσης των δημοσιογράφων, στο Κάιρο. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με τα γκλομπ εναντίον του πλήθους όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να διαδηλώσουν, ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Αρκετές χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί και έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τις αρχές. "Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", φώναζαν οι διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Στο Σουέζ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροτομείο όπου έχει μεταφερθεί η σορός ενός από τους τρεις διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στην πόλη την Τρίτη.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους συγκεντρωμένους που ζητούσαν να τους παραδοθεί το πτώμα. "Η κυβέρνηση σκότωσε το γιο μου" και "Χαμπίμπ, πες στο αφεντικό σου, τα χέρια σου είναι βαμμένα με το αίμα μας", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον υπουργό Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμ αλ-Άντλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση