Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»...


Η νέα πολιτική κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου

Στην αναγγελία νέας πολιτικής κίνησης προέβησαν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές, Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου, την Τετάρτη 19-01-2011 στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Γ. Δημαράς παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής τους πρωτοβουλίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για ένα νέο κόμμα, τουλάχιστον δεν πρόκειται ακόμα για ένα νέο κόμμα, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας μας θα δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της πρωτοβουλίας των.
Ο Γ. Δημαράς συνέχισε τονίζοντας...
 ότι: «Η πρωτοβουλία που παίρνουμε μαζί με τον Βασίλη Οικονόμου συνίσταται κατ΄ αρχήν στην ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου δημοκρατικής πολιτικής έκφρασης καθώς οι σημερινές συνθήκες απαιτούν πρώτα και κύρια την προάσπιση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας. Είναι σαφές πλέον σε όλους ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μια παρέα η οποία πόρρω απέχει από την δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς ούτε καν οι Βουλευτές της συμπολίτευσης, ούτε καν οι επιλεγμένοι από τον Πρωθυπουργό Υπουργοί, δεν έχουν το «προνόμιο» της ενημέρωσης από την ηγεσία της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθείται και τα μέτρα που υιοθετούνται. Στην χώρα μας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία κάποιοι αποφάσισαν νομότυπα να την μετατρέψουν σε ολιγαρχία όπου χωρίς κανένα δημοκρατικό ή κοινοβουλευτικό έλεγχο αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η πολιτική μας κίνηση δεν περιορίζεται σε μια στείρα αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αλλά θέτει σε αμφισβήτηση εν γένει ένα σύστημα κανόνων που επενδύει στην τρομοκρατία, την απάθεια και τον ωχαδερφισμό των πολιτών προκειμένου να κυριαρχούν οι λογικές των μονοδρόμων, της μίας λύσης, της μοιρολατρίας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα βάζει την πατρίδα πάνω από τα κόμματα, που θα βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από την μικροκομματική σκοπιμότητα και κυρίως πάνω από την εξυπηρέτηση των ισχυρών οικονομικών κέντρων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και τον κόπο του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα. Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι τα δύο κυρίαρχα κόμματα της χώρας έχουν υποθηκεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών στην οικονομική ολιγαρχία. Δημιουργούμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει την δύναμη να αποφασίσει Ελεύθερα για το μέλλον του και να περιφρουρήσει την περιουσία και τα δικαιώματά του χωρίς εξωτερικούς διαχειριστές, χωρίς την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς τις νέες έννοιες της συνεκμετάλλευσης σε ότι ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να δώσουν απάντηση στην παρέα που μας κυβερνάει. Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να συμμετέχει και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις λύσεις στα προβλήματά , να αποδείξουμε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση