Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Siemens

Διακόπηκαν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης οι εργασίες κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, ενώ «ραντεβού» δόθηκε για αύριο το πρωί,
οπότε και θα συνέλθει η τελευταία συνεδρίαση πριν την κατάθεση του πορίσματος.

Η διακοπή ήλθε μετά από την έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν συμφωνούν με τα πραγματικά περιστατικά, διότι υπάρχουν ελλείψεις, με πρόθεση τη συγκάλυψη από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Εξ’ αρχής υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με το Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) διαμαρτυρόμενο, ότι δεν ήταν έτοιμα στο «παρά πέντε» τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης με τις επισημάνσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει. Ο κ. Παπαδημούλης στη συνέχεια αποχώρησε, επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε άλλο νομοσχέδιο.

Την έντονη διαμαρτυρία του κ. Τζαβάρα υιοθέτησε και η πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία θα άρχιζε και η αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, με αναφορά ονομάτων πρώην υπουργών, ερήμην των εκπροσώπων των δύο κομμάτων και χωρίς να αιτιολογήσουν τη μομφή τους.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι «τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από μας και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει το δικό του πόρισμα αύριο.

Η τροπή πάντως πυροδότησε φημολογίες και σενάρια μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ότι «αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εσωτερικό τους» και ότι δεν έχουν καταλήξει στα παραπεμπόμενα πρόσωπα, ή και άλλα, που φέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «να μη κατέληξαν σε κοινά πρόσωπα προς παραπομπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση