Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στις 6 Μαρτίου ο τελικός του Κυπέλλου


Νέες δηλώσεις, με τις οποίες επισήμανε και πάλι πως ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ θα διεξαχθεί οριστικά στις 6 Μαρτίου έκανε σήμερα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μίλησε συγκεκριμένα στον αθλητικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στην οργανωμένη αλητεία: «Θα γίνει οριστικά στο Ελληνικό 6 Μαρτίου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Φυσικά και παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα όσα έγιναν, ωστόσο είναι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στην οργανωμένη αλητεία. Δεν θα καθορίσουν οι ανεγκέφαλοι πώς θα κινηθούμε».
Για το θέμα των εισιτηρίων: «Αυτό θα πρέπει αν το αποφασίσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την φύλαξη και την δημόσια τάξη. Αύριο θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη και εκεί θα καθοριστεί το θέμα σχετικά με τον κόσμο. Αν ήταν στο χέρι μας θα θέλαμε να διοργανώσουμε έναν τελικό είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ που είναι τα μεγαλύτερα και να έχει δικαίωμα να έρθει ο κάθε φίλαθλος. Δυστυχώς, αυτό με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν γίνεται».
Για τα επεισόδια στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη:«Δυστυχώς τίποτα δεν προχωράει και δεν βελτιώνεται. Το ποδόσφαιρο επηρεάζει όλο το αθλητικό σώμα. Ο τρόπος που πάνε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν στην εκτόνωση. Η δραστική παρέμβαση δεν είναι να μετατρέψουμε το πλημμέλημα σε κακούργημα. Δεν λέει τίποτα για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια. Χρειάζεται πιο ριζικές αποφάσεις, θάρρος και βούληση που δεν βλέπω να υπάρχει. Υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα σε οργανωμένη αλητεία και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Ποιοι δίνουν τα εισιτήρια σε αυτούς του αλήτες που πάνε στα γήπεδα και κάνουν όλα αυτά; Πώς περνάνε όλα αυτά τα… πυρομαχικά. Έχουν πλήρη γνώση οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Τον οπαδικό Τύπου ποιός τον χρηματοδοτεί; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΠΑΕ, ΚΑΕ και οργανωμένης αλητείας. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Εδώ μετέχουνε μέλη οργανωμένων σε διοικητικά συμβούλια ομάδων».
Για την στάση που κρατάει η ΕΟΚ:«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Αξιολογούμε τα γεγονότα, τα παρακολουθούμε, αλλά δεν μπορεί η πολιτεία και οι θεσμοί να υποχωρούν μπροστά στον φόβο της οργανωμένης αλητείας. Αυτοί που έχουμε την ευθύνη είμαστε τα διοικητικά στελέχη που ενθαρρύνουμε τους οργανωμένους για να είμαστε αρεστοί».
Για τον Ηλία Ζούρο και την Εθνική ομάδα: «Ο Ηλίας Ζούρος είναι μέσα στη λίστα τη μικρή που συζητάμε για την θέση του τεχνικού. Δεν είναι ο μοναδικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση