Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Με κυβερνήτη Δίδυμο

της Αρτέμιδος Καπούλα


Είμαι Δίδυμος. Το ίδιο και ο Πρωθυπουργός. Μόνο που εγώ τον έχω κυβερνήτη και είναι  ανάδρομος 2 χρόνια τώρα.

Τον καταλαβαίνω να πω την αμαρτία μου. Είναι επικοινωνιακός, του αρέσουν τα ταξίδια, αγαπημένο του παιδικό βιβλίο  ήταν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», ακόμα και τώρα του ρίχνει μια ματιά στις πτήσεις όταν δεν βλέπει ο Πεταλωτής. Είναι ζώδιο του αέρα βλέπεται, όπου φυσάει ο άνεμος πάει...



Του αρέσει  και η τεχνολογία. Το έχουμε εμείς οι δίδυμοι. Δώσε μας πληροφορία και πάρε μας την ψυχή, όπου γκατζετάκι και η μοίρα μας.  Αναμενόμενο λοιπόν το Opengov, η κάρτα του πολίτη, τα συνεχή e-mail που έχουν σπάσει τα νεύρα των υπουργών. Αν δεν έφερνε αντίρρηση ο Πάγκαλος (και οι επιστήμονες)  θα είχε επιβάλει και τα ολογράμματα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των διδύμων είναι η εμπιστοσύνη  στους ανθρώπους και η πεποίθηση τους ότι όλοι είναι ικανοί για όλα. Αν μου πει ένας φίλος ότι έχει παρακολουθήσει τον μαστρο-Μήτσο μια μέρα που του έφτιαχνε την βρύση θα τον θεωρήσω αυτόματα υδραυλικό, έτσι και ο πρόεδρος.  Δίνει ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο. Δεν φταίει αυτός αν ο υπουργός είναι ανίκανος. Φταίει ο υπουργός που δεν μπόρεσε να βγάλει το χάρισμα που ο πρωθυπουργός είδε μέσα του. 

Οι δίδυμοι ζουν σε πολλούς παράλληλους κόσμους. Είναι λίγο σαν τους ήρωες του Stephen King. Άλλους τους δημιουργούν από το μυαλό τους όπως θα θέλανε να είναι, άλλους τους έχουν ζήσει σε προηγούμενες ζωές, κάποιους τους έχουν δει στα όνειρα τους. Για αυτό και είναι εύκολο να μπερδευτούν. Μέχρι να ξεχωρίσεις σε ποιο κόσμο «λεφτά υπάρχουν»  και  σε ποιον υπάρχει οικονομική κρίση πάει, πέθανε ο λαός και δεν έμεινε κανένας να  τον κυβερνήσεις.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου μου είναι διπρόσωποι λένε. Υπερβολές θα πω εγώ. Απλώς έχουμε έναν καλό και έναν κακό εαυτό όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να διαλέξει ποιο να χρησιμοποιεί για τις παραστάσεις εκτός των γεωγραφικών μας συνόρων και ποιον εντός. Λίγο ο  Ξένιος Δίας, λίγο  το μεταναστευτικό του παρελθόν, ο κύβος ερρίφθη.  Μείναμε εμείς με τους υπότιτλους και το δελτίο στην νοηματική.  Δεν πειράζει, μεσογειακοί είμαστε, καταλαβαίνουμε από χειρονομίες.

Βέβαια οι ειδικοί της αστρολογίας υποστηρίζουν ότι το καλό τον διδύμων είναι η γρήγορη αντίληψη, όταν κάποιος τους αποδείξει ότι έχουν λάθος αλλάζουν αμέσως γραμμή πλεύσης, διορθώνουν τα πράγματα. Ο πρωθυπουργός σε αυτό το point παίζει το i-phone του αμέριμνος. Μπορεί να φταίμε εμείς ως λαός που δεν του το δίνουμε να το να καταλάβει μιας και είμαστε ακόμα ζωντανοί, μπορεί να φταίνε οι υπουργοί που είναι ανάξιοι. Δεν ξέρω και δεν θέλω να ρίχνω λάσπη έτσι αβασάνιστα στον ανεμιστήρα  (συγχωρέστε με, πάντα ήθελα να την χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση)! Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον θα πρέπει να πάρω την Margaret ένα τηλέφωνο. Έχω την υποψία ότι φταίει ο ωροσκόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση