Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου


Mε την προβολή της ταινίας "Le herisson/ Η γοητεία του σκαντζόχοιρου", στις 20:00 στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πλατεία Μπελογιάννη), ξεκινά σήμερα στην Αμαλιάδα το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινημ/φου.
Θα ακολουθήσει αύριο Κυριακή η προβολή της ταινίας "Le petit Nicolas/Ο μικρός Νικόλας". H είσοδος του κοινού είναι δωρεάν.



Δήλωση του Νίκου Σαφαρή, συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, στο iliatora.gr :
"Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, Κα Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου που αποδέχτηκε την πρόταση για την προβολή ταινιών γαλλικού κινηματογράφου στην δανειστική αίθουσα.

Το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει ως στόχο να κάνει γνωστή στο κοινό την γαλλική 7η τέχνη, με πέντε επιλεγμένες ταινίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προβάλλονται δωρεάν. Με το Φεστιβάλ αυτό θέλουμε ο χώρος της Βιβλιοθήκης να αποτελέσει το σημείο αναφοράς όλων όσων μοιράζονται το πάθος για τον γαλλικό κινηματογράφο, αλλά και όλων όσων θέλουν να το ανακαλύψουν. Γιατί στο τέλος εκείνο που μένει είναι η σκέψη ότι ο πολιτισμός δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε όρια, αλλά ούτε και περιορισμούς."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση