Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εξετάζει η Κυβέρνηση την χορήγηση δωρεάν φρούτων στα σχολεία της Ηλείας από το 2011-2012

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, θα εφαρμόσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος Υφυπουργός, Ιωάννης Κουτσούκος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη...

   Για το σχολικό έτος 2010-2011 το σχέδιο προώθησης φρούτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, στις οποίες συγκεντρώνεται το 50% των μαθητών της χώρας. Για το επόμενο σχολικό έτος θα επιλεγούν άλλες περιφέρειες.
  Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια και μαύρη κορινθιακή σταφίδα και η προμήθεια τους θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα τους, κατά τη χρονική περίοδο που τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διανεμηθούν στα σχολεία. «Ο φορέας εκτέλεσης του σχεδίου θα είναι οποιοσδήποτε, δημόσιος ή ιδιωτικός και θα επιλεγεί με τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού», αναφέρει επίσης ο κ. Κουτσούκος.
  Ο κ. Κοντογιάννης που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή χαρακτήριζε «απορίας άξιον» γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Επικράτεια και γιατί δεν επιλέγονται Νομοί της χώρας, οι οποίοι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ των οποίων και η Ηλεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση