Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

400εκ. βαρέλια πετρελαίου το χρόνο από τον Πατραϊκό - 7,5 δισ. δολάρια τα έσοδα!


Τρεις "Πρίνους" κρύβει σε πετρέλαιο η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, σύμφωνα με επισταμένες έρευνες. Tο κοίτασμα του Πατραϊκού μπορεί να αποδώσει μέχρι και 400 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", η παραγωγή αυτού του κοιτάσματος διαρκεί περίπου 25 χρόνια και με δαπάνες παραγωγής 1,5 δισ. δολάρια αποφέρει έσοδα 7,5 δισ. δολάρια!!
Οπως τονίζει η εφημερίδα, "τα προ φόρων καθαρά κέρδη των εταιρειών ανέρχονται σε 1,8 δισ. δολάρια και οι αντίσοιχοι φόροι υπέρ του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται σε 3 δισ. δολάρια- ποσό που μεταφράζεται σε ετήσια έσοδα πάνω από 120 εκατομμύρια, από ένα και μόνο κοίτασμα αντίστοιχο του Πρίνου".
Συνεπώς από το τουλάχιστον 3 τέτοια κοιτάσματα που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόνο στον Πατραϊκό, το δημόσιο θα μπορούσε να εισπράττει μόνο από φόρους, 350- 450 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!!
Ήδη Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Νορβηγοί και Άραβες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πυκνές αλλά διακριτικές επαφές στην Αθήνα και το εξωτερικό μεταξύ ελλήνων επισήμων από το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ, με εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων αλλά και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση