Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ

Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης...


Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση