Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα νέα VAIO αποκαλύπτονται!

Η παρουσίαση των νέων VAIO στην Αθήνα επέτρεψε μια κλεφτή ματιά σε μια από τις καινοτομίες που πιθανότατα θα ενσωματώνει η επερχόμενη ταμπλέτα της Sony...


«Δεν θα είναι άλλη μια συνηθισμένη ταμπλέτα, βασισμένη σε αυτά που μέχρι σήμερα έχουμε δει, αλλά μια συσκευή που θα κάνει τον υποψήφιο αγοραστή να σκεφτεί πως είναι αυτό που ήθελε, αλλά δεν είχε».

Το ενεργό πλαίσιο, το οποίο η Sony «φοράει» για πρώτη φορά στο επιτραπέζιο VAIO All in one της σειράς L, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μια από τις καινοτομίες της συσκευής, με την οποία πολύ σύντομα θα δηλώσει παρούσα στην ακμάζουσα κατηγορία των ταμπλετών.

Στην προκειμένη περίπτωση το πλαίσιο της οθόνης αφής είναι ενεργό και αντιδρά επίσης στα αγγίγματα του χρήστη, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από εντολές και λειτουργίες, όπως το κλείσιμο και το άνοιγμα των παραθύρων, η σμίκρυνση και η μεγιστοποίησή τους.


Με τον τρόπο αυτό η Sony απαντά στο πρόβλημα των «χοντρών δακτύλων», που αφορά σε κάποιες περιπτώσεις και τις ταμπλέτες και ειδικότερα όταν ο χρήστης καλείται να επιλέξει μικρά, βοηθητικά μενού ή εικονίδια.

Στο κυρίως θέμα της ημέρας, η Sony παρουσίασε το νέο της «βαρύ» οπλοστάσιο στους φορητούς υπολογιστές, με προτάσεις για όλους. Από εκείνους που ζητούν έναν ελαφρύ και στιλάτο υπολογιστή, ο οποίος εμφανίζεται να αντέχει στην κακομεταχείριση, χωρίς να υπολείπεται σε ταχύτητα και αυτονομία (σειρές Y και S), μέχρι τους φανατικούς τους παιχνιδιών (και των επιδόσεων –σειρά F) ή εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν την τρισδιάστατη προβολή με τη χρήση ενεργών γυαλιών και στον φορητό τους υπολογιστή (σειρά F 3D).

Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση ο υπολογιστής διαθέτει ειδικό πλήκτρο που υπόσχεται την άμεση μετατροπή οποιαδήποτε συμβατικού έγχρωμου βίντεο σε 3D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση