Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Audi

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Audi για να γιορτάσει την επέτειο των 30 χρόνων τετρακίνησης, από το να παρουσιάσει ένα Quattro Αυτό το πρωτότυπο, όμως, δεν είναι απλώς «ένα ακόμη» Quattro. ..


Ποιος θυμάται τον Blomqvist και τον Mikkola, τη Mouton και τον Rohrl; Ποιος θυμάται το Quattro του 1980; Η απάντηση, εκτός από το «μερικοί από μας», είναι και «η Audi», που τιμά τους οδηγούς, το παρελθόν της, αλλά όχι μόνο. Μ' αυτό το concept car της έκθεσης του Παρισιού, τιμά πέρα και πάνω απ' όλα το θρυλικό μοντέλο με το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της στην τετρακίνηση, πριν από 30 χρόνια.

To Quattro Concept είναι από τα πιο όμορφα κουπέ που έχει παρουσιάσει η Audi και βασίζεται σε μια πιο κοντή εκδοχή του πατώματος του RS5, αλλά, αντίθετα με το τελευταίο, είναι διθέσιο και όχι τετραθέσιο. Μάλιστα, η εταιρεία κάνει μια αναφορά στο μοντέλο του 1984, Sport quattro, που ήταν ακριβώς μια κοντύτερη έκδοση του Quattro Coupe.
Όσο κι αν διαψεύδεται, η παραγωγή του είναι μάλλον πολύ πιθανή και αυτό φαίνεται από το ίδιο το πρωτότυπο που δείχνει «έτοιμο». Αλλά, πέρα από έτοιμο, δείχνει απίθανο: μαζεμένο σε διαστάσεις και χαμηλό, με ελάχιστους προβόλους και σχεδιαστικά στοιχεία που αναφέρονται στο παρελθόν (όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα).
Κατά το μεγαλύτερο μέρος του, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με εξαιρέσεις το καπό, την πόρτα του χώρου αποσκευών, τους προφυλακτήρες και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα που είναι από αν-θρακονήματα. Η προσπάθεια για να περιοριστεί το βάρος ήταν απολύτως επιτυχημένη και το πρωτότυπο -σύμφωνα με την Audi- ζυγίζει 1.300 κιλά (με την αναλογία κιλών ανά ίππο να φτάνει το 4,3:1).

Ο δκύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων προέρχεται από το ΤΤ RS, αλλά στην προκειμένη περίσταση αποδίδει 408 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύστημα τετρακίνησης με τα τρία διαφορικά μπορεί να μεταφέρει κατά περίπτωση μέχρι και το 85% της ροπής στον πίσω άξονα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση