Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δύσκολο το στοίχημα για Blackberry και PlayBook

Ο ανταγωνισμός αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολος για την RIM του “δικού μας” Mike Lazarides, αφού η εταιρεία απογοήτευσε το επενδυτικό κοινό με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τα οποία οδήγησαν σε σημαντικές πιέσεις για την μετοχή την Παρασκευή, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...


Τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι μεταξύ 1,47 και 1,55 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 1,66 δολάρια. Η εταιρεία ξοδεύει όλο και περισσότερα για έρευνα γύρω από την ταμπλέτα της PlayBook – αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου με τον φιλόδοξο στόχο να σταθεί “απέναντι” στο iPad – καθώς και τα νέα της smartphones – όπως το The Torch - τα οποία φιλοδοξεί να σταθούν απέναντι στα iPhones της Apple και τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό Android.

Όμως, σύμφωνα με τον William Power, αναλυτή της Robert W. Baird & Co., τα νέα gadgets δύσκολα θα μπορέσουν να αποσπάσουν την προσοχή του καταναλωτικού κοινού από τις ήδη καθιερωμένες συσκευές.
“Με την Apple και το Android σε κυριαρχία στις ΗΠΑ, πιστεύουμε ότι η RIM θα βρεθεί απέναντι σε γερά εδραιωμένες συνήθειες στην προσπάθειά της να κερδίσει καταναλωτές” δήλωσε ο Power. “Επιπρόσθετα το Android, σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου η φτηνότερη γκάμα προϊόντων της RIM έχει ήδη καλές πωλήσεις, δείχνει να μπορεί να κερδίσει μερίδια”, ανέφερε. 

Τόσο η Robert W. Baird & Co όσο και οι αναλυτές της Deutsche Bank υποβάθμισαν τις συστάσεις τους για τη μετοχή της RIM, εκτιμώντας ότι το στοίχημα για την ελληνικής καταγωγής εταιρεία είναι πολύ δύσκολο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση