Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γεννήθηκε νεκρή και την ζωντάνεψαν!

Η είδηση που θα διαβάσετε έρχεται κυριολεκτικά από το μακρινό μέλλον. Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό αλλά ως εκ θαύματος κατάφερε να επιζήσει χάρη στην τεχνολογία της ψύξης...


Η Ella Anderson γεννήθηκε νεκρή. Οι γιατροί όμως έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. Το μωρό τοποθετήθηκε για τρεις μέρες σε ένα μηχάνημα υψηλής ψύξης και 25 λεπτά μετά τη γέννησή του άρχισε να χτυπάει η καρδιά του.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Addenbrooke στο Cambridge με τη συγκεκριμένη τεχνική κατάφεραν να μειώσουν τον μεταβολισμό του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την σταδιακή επαναφορά του.Η Ella ήταν τυλιγμένη σε μια ειδική κουβέρτα που περιείχε παγωμένο νερό και η θερμοκρασία του σώματός της κυμαίνονταν από 37 βαθμούς Κελσίου σε 33.5. Μετά από 72 ώρες οι θεράποντες γιατροί του βρέφους δήλωναν συγκρατημένα αισιόδοξοι, 11 μέρες μετά έδωσαν εξιτήριο στην Ella και 9 μήνες μετά μιλούν για ιατρικό θαύμα δηλώνοντας έκπληκτοι για την πρόοδο που έχει σημειώσει η υγεία της. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος του παιδιού έχει επανέλθει αλλά τονίζουν πως στο μέλλον θα χρειαστεί φυσιοθεραπείες.

«Ανυπομονούσα να της δώσω μια ζεστή αγκαλιά»

Οι γονείς του παιδιού δεν πίστευαν σε αυτό που έβλεπαν: «Όταν πήγαμε να την δούμε στο νοσοκομείο ήταν καλωδιωμένη μέσα σε ένα μηχάνημα. Την χάιδεψα στο κεφαλάκι της και ήταν πολύ παγωμένη. Στην αρχή οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι αφού μας είχαν πει ότι αν ζούσε θα ήταν πολύ πιθανό να είχε υποστεί εγκεφαλικές βλάβες αφού υπέφερε από έλλειψη οξυγόνου. Ευτυχώς η βλάβη που είχε υποστεί κράτησε μόνο λίγες μέρες και ο εγκέφαλος της κόρης μας επανήλθε 100%», είπε ο πατέρας της Ella, Jason.Από την μεριά της η μητέρα του παιδιού Rachel Claxton δηλώνει πανευτυχής: «Ανυπομονούσα να κρατήσω το παιδί μου για πρώτη φορά και να του δώσω μια ζεστή αγκαλιά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά η πορεία της υγείας της μικρής πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο».

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης τεχνικής Dr Topun Austin είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει ένα παιδί που υποφέρει από έλλειψη οξυγόνου. «Είναι προφανές ότι όταν ένα παιδί γεννιέται με έλλειψη οξυγόνου και καταφέρει να ζήσει η βλάβη που θα υποστεί ο εγκέφαλός μπορεί να είναι μόνιμη. Είναι πολύ σημαντικό τα νεογέννητα να μπαίνουν αμέσως στο μηχάνημα ψύξης. Μάλιστα μόνο 1 στα 9 παιδιά καταφέρνει να επιβιώσει», είπε ο Dr Topun Austin και συνέχισε: «Η συγκεκριμένη τεχνική εμφανίζεται σε ελάχιστα νοσοκομεία της Βρετανίας και είναι πολύ σημαντικό να εγκατασταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
 


Οι γονείς της Ella έχουν φτιάξει σελίδα στο Facebook με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για μηχανήματα ψύξης. Τέλος περισσότερα από 1000 μωρά το χρόνο πεθαίνουν ή υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου στη Βρετανία ενώ όσα επιζήσουν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: The Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση